Најновије

ОСВЕТА ЕРДОГАНУ! НЕМЦИ СПРЕМНИ ДА ПОМОГНУ КУРДИМА У СИРИЈИ?! Турци само што нису кренули! Спрема се потпуно крвопролиће!

"Немачка би требала да успостави зону забране летења изнад североисточне Сирије након предстојећег повлачења америчких војника како би заштитила сиријске Курде од било каквог турског напада", рекао је Ибрахим Мурад, представник самоуправе Североисточне Сирије у Немачкој.

Немачка војска (Фото: Јутјуб)

Мурад је додао да су сиријски Курди задовољни недавним предлогом Ридриха Кизветера , председавајућег Одбора за спољне послове немачког парламента, а предлог је укључио успостављање зоне забране лета у областима под контролом курдских Сиријских демократских снага (СДФ).

- Немачка влада би требала озбиљно да схвати предлог и надамо се да ће искористити свој однос са САД и другима да то постигне - рекао је Мурад.

Самоуправа је промовисала идеју о забрани лета изнад североисточне Сирије откако је Бела кућа објавила одлуку о повлачењу америчких снага из Сирије. Прошлог месеца, високи званичници администрације посетили су Париз и затражили од француских званичника да помогну у успостављању зоне забране лета како би зауставили инвазију Турске.

Локални посматрачи сматрају да је ова идеја нереална јер су и Француска и Немачка савезници Турске и сарађују са њом у оквиру НАТО-а. Штавише, Русија вероватно неће дозволити САД да усвоји било који план који би угрозио територијални интегритет и јединство Сирије.

Руси поново жестоко бомбардовали положаје терориста у Идлибу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Недавно су и сиријски хришћани затражили од америчког председника Доналда Трампа да успостави зону забране лета над источном и северном Сиријом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА