Najnovije

OSVETA ERDOGANU! NEMCI SPREMNI DA POMOGNU KURDIMA U SIRIJI?! Turci samo što nisu krenuli! Sprema se potpuno krvoproliće!

"Nemačka bi trebala da uspostavi zonu zabrane letenja iznad severoistočne Sirije nakon predstojećeg povlačenja američkih vojnika kako bi zaštitila sirijske Kurde od bilo kakvog turskog napada", rekao je Ibrahim Murad, predstavnik samouprave Severoistočne Sirije u Nemačkoj.

Nemačka vojska (Foto: Jutjub)

Murad je dodao da su sirijski Kurdi zadovoljni nedavnim predlogom Ridriha Kizvetera , predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove nemačkog parlamenta, a predlog je uključio uspostavljanje zone zabrane leta u oblastima pod kontrolom kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

- Nemačka vlada bi trebala ozbiljno da shvati predlog i nadamo se da će iskoristiti svoj odnos sa SAD i drugima da to postigne - rekao je Murad.

Samouprava je promovisala ideju o zabrani leta iznad severoistočne Sirije otkako je Bela kuća objavila odluku o povlačenju američkih snaga iz Sirije. Prošlog meseca, visoki zvaničnici administracije posetili su Pariz i zatražili od francuskih zvaničnika da pomognu u uspostavljanju zone zabrane leta kako bi zaustavili invaziju Turske.

Lokalni posmatrači smatraju da je ova ideja nerealna jer su i Francuska i Nemačka saveznici Turske i sarađuju sa njom u okviru NATO-a. Štaviše, Rusija verovatno neće dozvoliti SAD da usvoji bilo koji plan koji bi ugrozio teritorijalni integritet i jedinstvo Sirije.

Rusi ponovo žestoko bombardovali položaje terorista u Idlibu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nedavno su i sirijski hrišćani zatražili od američkog predsednika Donalda Trampa da uspostavi zonu zabrane leta nad istočnom i severnom Sirijom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA