Најновије

ДРАСТИЧНА ЗАБРАНА НА ТВИТЕРУ! Ова промена погодиће већину у Србији! После ње, више ништа неће бити исто!

"Твитер" је донео одлуку да забрани свако политичко оглашавање на својој платформи, рекао је оснивач друштвене мреже Џек Дорси.

Илустрација (Фото: Pixabay)

"Одлучили смо да зауставимо свако политичко оглашавање на `Твитеру` широм света. Верујемо да покривање политичких изјава треба зарадити, а не куповати", написао је он на свом налогу.

"Иако је интернет оглашавање невероватно моћно и веома ефикасно за комерцијалне оглашиваче, та моћ доноси значајне ризике политици, где се може користити за утицај на гласове који утичу на милионе живота. Интернет политички огласи представљају потпуно нове изазове грађанском дискурсу - машинско учење засновано на оптимизацији порука и микро-циљању, непровереним и погрешним информацијама и дубоким лажима."

Правила ће се почети примењивати од 22. новембра, тако да тренутни оглашивачи имају период до тада, пре него што ова промена ступи на снагу, додао је он.

Поводом саопштења огласио се и Едвард Сноуден, саопштивши да је то велики потез, за разлику од `Фејсбуковог` све проблематичнијег становишта.

Раша Тудеј одговорила на прозивке опозиције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА