Najnovije

DRASTIČNA ZABRANA NA TVITERU! Ova promena pogodiće većinu u Srbiji! Posle nje, više ništa neće biti isto!

"Tviter" je doneo odluku da zabrani svako političko oglašavanje na svojoj platformi, rekao je osnivač društvene mreže DŽek Dorsi.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

"Odlučili smo da zaustavimo svako političko oglašavanje na `Tviteru` širom sveta. Verujemo da pokrivanje političkih izjava treba zaraditi, a ne kupovati", napisao je on na svom nalogu.

"Iako je internet oglašavanje neverovatno moćno i veoma efikasno za komercijalne oglašivače, ta moć donosi značajne rizike politici, gde se može koristiti za uticaj na glasove koji utiču na milione života. Internet politički oglasi predstavljaju potpuno nove izazove građanskom diskursu - mašinsko učenje zasnovano na optimizaciji poruka i mikro-ciljanju, neproverenim i pogrešnim informacijama i dubokim lažima."

Pravila će se početi primenjivati od 22. novembra, tako da trenutni oglašivači imaju period do tada, pre nego što ova promena stupi na snagu, dodao je on.

Povodom saopštenja oglasio se i Edvard Snouden, saopštivši da je to veliki potez, za razliku od `Fejsbukovog` sve problematičnijeg stanovišta.

Raša Tudej odgovorila na prozivke opozicije! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA