Најновије

НАЈТРАЖЕНИЈИ БОРБЕНИ АВИОНИ НА СВЕТУ! Врло могуће да ће Иран поручити руски Су-57 нове генерације за одбрану од Америке и Израела

Иран би убудуће могао да набави руски борбени авион Су-57 како би ојачао способности својих ваздухопловних снага и повећао укупну снагу своје војске, гласио је нови извештај бугарских војних вести објављен данас (16.12.2019.).

Су-57 (Фото: РИА)

 

„Стицање малог броја елитних борбених авиона , вероватно заједно с повлачењем више старијих ескадрила, могло би бити најисплативије за Иранау модернизацији својих способности ратног ваздухопловства. Русија и Вијетнам су смањили своју флоту борбених снага током хладног рата након буџетских ограничења, али уложили су у мали број елитних бораца за ваздушну супериорност како би пружили квалитативно а не квантитативно одвраћање “, наводи се у публикацији.

На сајту се наводи да би Су-57 могао да буде могућност у овом тренутку, јер се Иран суочава с великим финансијским оптерећењима због трајних санкција које су им изречене.

„Можда је Су-57 нове генрације једини борбени авион, који је у стању да пружи могућности ваздушне супериорности које ће Ирану затребати, који је у серијску производњу ушао у јулу 2019. године и тренутно се пласира клијентима широм света“, наставили су .

Међутим, према публикацији, ако би наручили ескадрилу пуне снаге, то би могло коштати иранску владу најмање три милијарде долара, не укључујући оперативне трошкове за одржавање ових нових ратних авиона. У последњих неколико месеци појавило се неколико извештаја о иранском “флерту” са системом С-400, што је по трошковима упоредиво са Су-57. „Трошак би био сличан ономе од три С-400, али допринос који би двадесетак борбених авиона Су-57 могао дати иранској одбрани - опремљени хиперсоничним ракетама ваздух-ваздух и авионима следеће генерације и електричним ратним системима - могао би бити чак и већи".

Треба истаћи да ни Иран ни Русија нису коментарисали ове тврдње. Иран је тренутно под жестоким америчким санкцијама и продаја ових ратних авиона Ирану могла би да наштети односима Руске Федерације са Израелом.

Американци тврде да су им Кинези украли напредну свемирску технологију, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА