Најновије

ГИШКИНА СМРТ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА! Сумњао да Државна безбедност хоће да га убије на улици, а онда га стигао издајнички метак (ФОТО)

Од убиства Ђорђа Божовића Гишке, једног од оснивача Српске гарде прошло је 28 година. И данас стоји дилема да ли је на ратишту у Хрватској страдао од руке домаћих политичких противника или непријатељског метка са хрватске стране.

Ђорђе Божовић Гишка (Фото: Јутјуб)

Гишка је снајперским хицем погођен у срце 15. септембра 1991, недалеко од Госпића.

Најоданији Божовићеви пријатељи сваку годишњицу користе да се подсете да никада није престала сумња о издајничком метку. Како кажу, Гишка је знао да Државна безбедност хоће да га убије на улици, а по речима његове сестре Славице, свесно је отишао да погине на ратишту за Српство.

–Убила га је братска рука – рекао је крај Гишкиног гроба и бисте његов кум Риста Мрдак на једној од годишњица његове смрти.

Издајнички метак га је стигао док је за слободу свога народа потурио своју главу.

Један од најближих пријатеља и команданата Српске гарде Мишко Јанковић, који је у колицима откада је рањен на ратишту, са младим гардистима једном приликом одао је почаст пријатељу. Командовао им је да стану у строј, а потом три пута узвикнуо: „Бог чува Србију!“ Они су отпоздравили: „Живела Србија!“

– Мислим да је Белом, Гишки и свима нама са Вождовца смртна пресуда донесена 9. марта 1991, када је Гишка са пробуђеном српском младежи у Београду срушио комунизам – после 25 година – рекао је за „Новости“ Јовица Оташевић, један од оснивача Српске гарде.

– Тада је Милошевић рекао ону чувену реченицу: „Ту српску Спарту треба уништити!“ Он је створио наше џелате и њихове таламбаше који су у Скупштини Србије 2. августа све нас назвали криминалцима и да нас као такве треба све побити.

У кући страве ваде српској деци крв. Више о отме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА