Најновије

ДАНИ ДАРКА РУНДЕКА У БЕОГРАДУ од 1. до 7. марта у Дому омладине!

Музичка манифестација "Дани Дарка Рундека у Београду" почиње 1. марта 21:00 у Дому омладине Београда, где ће до 7. марта Дарко Рундек представити своје разнолико и богато стваралаштво, као и актуелне пројекте, на укупно пет концерата, међусобно различитих по репертоару, поставама музичара и простору.

Дарко Рундек (Фото: Емир Хркаловић)

Рундек ће са својим пратећим бендом Екипа, поред распродатог 1. марта, одржати у дворани "Американа" и концерт 2. марта (21:00), на коме ће свирати "материјал који су људи мало ријеђе чули, али је релативно познат с новим пјесмама". "Дани Дарка Рундека" настављају се 4. марта (21:00) у "Клубу" ДОБ-а концертом експерименталног бенда Цул-Де-Сац у коме Рундек још од краја осамдесетих свира бас.

"Кул Де Сак негује слободну импровизацију. То се може се чинити каотично или чудно, али група је направила можда неке од мени најдражих концерата у животу. То је узбудљива авантура за публику и музичаре", објашњава Рундек.

Манифестација се 5. марта (21:00)  сели у велику дворану ДОБ-а, где ће Андреја, Рундек & Екипа "Фтичеки" концертно промовисати управо објављени албум "Мура Мура", ког ће у Србији прва моћи да купи публика на концертима "Дана" у ДОБ-у на ЦД-у (Менарт) и винилу (Лонг Плеј). Певачица Андреја Курелец-Кошавић, Рундек и Екипа уз учешће двоје чланова Цинкуша представиће се београдској публици извођењем изворних међимурских песама, какво су забележили на "Мура Мура".

"Андреја пјева међимурске пјесме које имају архаичну ноту, која је прекрасна и за мене је била инспирација одувијек. Андреја је врло каризматична особа, стара блузерица, храбра зајебантица, која то стварно супер пјева. Ми је пратимо свирајући музику која нам је најдража. То вече нам је посебно важно и њему се посебно радујем.", истиче Рундек.

"Дани" се завршавају 7. марта (21:00) распродатим концертом Рундек Карго Трија у Великој дворани ДОБ-а где ће Дарко заједно са виолинисткињом Исабел и мултиинструменталистом Душаном Дуцом Вранићем изводити песме са њихових албума "Плави авион" и "Мостови", као и још понешто.

На "Данима Дарка Рундека" од 1. до 7. марта у ДОБ-у публика ће моћи да конзумира пића искључиво из трајних чаша које се не бацају. Посетиоци концерата моћи ће на неколико пунктова у ДОБ-у да за 100 динара кауције добију чашу за конзумирање пива, воде, сокова и другог пића. Приликом изласка из ДОБ-а, посетици могу понети са собом ту чашу као сувенир, или их вратити на пункт и добити назад 100 динара.

Манифестацију "Дани Дарка Рундека у Београду" организује промотерска кућа Лонг Плеј уз подршку Дома омладине Београда.

Улазнице у продаји на благајни ДОБ-а, односно преко Тикет Вижна и сајта www. tickets. rs за други концерт Дарка Рундека и Екипе кошта 1.500 динара, Андреје, Рундека & Екипе 1.300 динара и Cul de Sac 1.100 динара.  

1. март 21:00 Дарко Рундек & Екипа Бест оф - Американа РАСПРОДАТО
2. март 21:00 Дарко Рундек & Екипа НОВО и заборављено - Американа
4. март 21:00 Cul de Sac , фри импро експериментал - Клуб ДОБ-а
5. март 21:00 Андреја, Рундек & Екипа, промоција албума "Мура Мура" - Велика дворана ДОБ-а
7. март 21:00 Рундек Карго Трио, Плави авион/Мостови+ - Велика дворана ДОБ-а РАСПРОДАТО

Прочитајте ОВДЕ све о гостовању Српског народног позоришта из Мађарске.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА