Најновије

ОД ТОПОЛЕ ОД ТОПОЛЕ ПА ДО РАВНЕ ГОРЕ: Али у Сарајеву су добили кривичну пријаву, јер се Сарајеву привиђају четници!

Влада сарајевског кантона саопштила је данас да је против Равногорског покрета поднета кривична пријава због скупа који је тај покрет организовао у недељу Вишеграду, на годишњицу хапшења Драгољуба драже Маихјловића.

Равногорци (Фото:Јутјуб)

Кривичну пријаву је потписао премијер сарајевског кантона Един Форто, а кривична пријава је поднета и против надлежних који, како се наводи, нису предузели ништа да забране окупљање Равногрораца.

Како је пренео Радио Сарајево, овај скуп је претходно био најављен, а из владе сарајевског кантона тврде да је реч о противправном деловање које за последицу, како се тврди, има узнемиравање јавности.

Из сарајевског кантона тврде и да је повод организовања овог скупа јавно изазивање и распиривање националне, расне и верске мржње, раздор и нетрпељивост међу конститутивним народима и Осталима, као и другима који живе или бораве у Босни и Херцеговини, на основу чега постоје основи сумње да су починили кривично дело.

Кривична пријава је поднешена и против НН лица, због тога што су, како се наводи, јавно извикивали пароле и певали песме које у себи садрже упућивање озбиљних претњи по живот или тело особа друге националности.

Кривична пријава је, како се наводи, поднета и против НН лица, одговорних за пропуст и непредузимање прописаних мера и радње за спречавање овог скупа.

Римокатоличка црква изневерила Хрвате. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Равногорци обележили годишњицу хапшења Михајловића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА