Najnovije

OD TOPOLE OD TOPOLE PA DO RAVNE GORE: Ali u Sarajevu su dobili krivičnu prijavu, jer se Sarajevu priviđaju četnici!

Vlada sarajevskog kantona saopštila je danas da je protiv Ravnogorskog pokreta podneta krivična prijava zbog skupa koji je taj pokret organizovao u nedelju Višegradu, na godišnjicu hapšenja Dragoljuba draže Maihjlovića.

Ravnogorci (Foto:Jutjub)

Krivičnu prijavu je potpisao premijer sarajevskog kantona Edin Forto, a krivična prijava je podneta i protiv nadležnih koji, kako se navodi, nisu preduzeli ništa da zabrane okupljanje Ravnogroraca.

Kako je preneo Radio Sarajevo, ovaj skup je prethodno bio najavljen, a iz vlade sarajevskog kantona tvrde da je reč o protivpravnom delovanje koje za posledicu, kako se tvrdi, ima uznemiravanje javnosti.

Iz sarajevskog kantona tvrde i da je povod organizovanja ovog skupa javno izazivanje i raspirivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima i Ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, na osnovu čega postoje osnovi sumnje da su počinili krivično delo.

Krivična prijava je podnešena i protiv NN lica, zbog toga što su, kako se navodi, javno izvikivali parole i pevali pesme koje u sebi sadrže upućivanje ozbiljnih pretnji po život ili telo osoba druge nacionalnosti.

Krivična prijava je, kako se navodi, podneta i protiv NN lica, odgovornih za propust i nepreduzimanje propisanih mera i radnje za sprečavanje ovog skupa.

Rimokatolička crkva izneverila Hrvate. Više o tome pročitajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ravnogorci obeležili godišnjicu hapšenja Mihajlovića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA