Најновије

СИРИЈСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ово је прави разлог зашто Руси бомбардују Идлиб (ВИДЕО)

Познати сиријски војни стручњак изјавио је да су недавни ваздушни напади које је руско ваздухопловство покренуло против џихадиста у покрајини Идлиб, увод у надолазећу офанзиву Сиријске арапске војске (САА) на оси Хама-Идлиб.

Руски авион Су-57 у акцији (Фото: Јутјуб)

Сиријски војни стручњак, Али Максоуд, изјавио је у четвртак да је уништена фабрика хемијског оружја, чиме је Хаџат Тахрир Ал-Шам запао у стање кризе због немогућности да изведе напад пре следећег круга мировних преговора у Астани.

Он је рекао да је лидер Хаџат Тахрир ал-Шама и оснивач Џабхат ал-Нусре, Абу Мохамад ал-Јолани, запретио побуњеничким групама да не постижу компромис са сиријском владом. Максоуд је рекао да су сиријске и руске обавештајне снаге откриле бројне значајне командне центре који припадају Хаџат Тахрир ал-Шаму и њиховим савезницима унутар Идлиба.

Недавно је руско Ратно ваздухопловство бомбардовало три фабрике оружја, заједно са командним центром Хаџат Тахрир ал-Шама, током њиховог недавног напада на Идлиб. ТВ Ал-Мајадин је известио да је дошло до експлозије у регионалном командном центру Хаџат Тахрир ал-Шама. Сви ови напади, тврди Максоуд, представљају увод у надолазећу офензиву сиријске војске против џихадиста.

Исламска држава планира да освоји древну Палмиру. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА