Najnovije

SIRIJSKI VOJNI STRUČNJAK OTKRIVA: Ovo je pravi razlog zašto Rusi bombarduju Idlib (VIDEO)

Poznati sirijski vojni stručnjak izjavio je da su nedavni vazdušni napadi koje je rusko vazduhoplovstvo pokrenulo protiv džihadista u pokrajini Idlib, uvod u nadolazeću ofanzivu Sirijske arapske vojske (SAA) na osi Hama-Idlib.

Ruski avion Su-57 u akciji (Foto: Jutjub)

Sirijski vojni stručnjak, Ali Maksoud, izjavio je u četvrtak da je uništena fabrika hemijskog oružja, čime je Hadžat Tahrir Al-Šam zapao u stanje krize zbog nemogućnosti da izvede napad pre sledećeg kruga mirovnih pregovora u Astani.

On je rekao da je lider Hadžat Tahrir al-Šama i osnivač DŽabhat al-Nusre, Abu Mohamad al-Jolani, zapretio pobunjeničkim grupama da ne postižu kompromis sa sirijskom vladom. Maksoud je rekao da su sirijske i ruske obaveštajne snage otkrile brojne značajne komandne centre koji pripadaju Hadžat Tahrir al-Šamu i njihovim saveznicima unutar Idliba.

Nedavno je rusko Ratno vazduhoplovstvo bombardovalo tri fabrike oružja, zajedno sa komandnim centrom Hadžat Tahrir al-Šama, tokom njihovog nedavnog napada na Idlib. TV Al-Majadin je izvestio da je došlo do eksplozije u regionalnom komandnom centru Hadžat Tahrir al-Šama. Svi ovi napadi, tvrdi Maksoud, predstavljaju uvod u nadolazeću ofenzivu sirijske vojske protiv džihadista.

Islamska država planira da osvoji drevnu Palmiru. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA