Најновије

ЏИХАДИСТИ ПАТРОЛИРАЈУ УЛИЦАМА ЊУЈОРКА: Дуге браде, са капицама на глави, у стилу ИД пролазе Бруклином - Њујорчани уплашени! (ФОТО/ВИДЕО)

Оформљена је прва цивилна "Муслиманска патрола" у САД, која ће превентивно деловати на заштити муслимана у Бруклину, једном од пет области Њујорка, преноси Њујорк Тајмс. Ненаоружана цивилна патрола ће сарађивати са полицијом, како би заједно помогли својим комшијама да се у заједници поново изгради поверење према муслиманима.

Муслиманска патрола у Њујорку (Фото: Јутјуб)

Како наводи Њујорк Тајмс, појачана кампања мржње подстакла је полицију у Њујорку и другим великим градовима да одређеним данима проширују патроле око џамија и исламских центара.

Један од првих 30 припадника патроле, Маен Али, каже да је био веома забринут за сигурност своје деце, али да је тада подвукао црту и "донео одлуку да се треба успротивити". У питању је нешто слично стражи у комшилуку, "само на стероидима", рекао је заменик председника "Муслиманске патроле" Нор Рабах.

Наводе да је план овог волонтерског пројекта надгледање три исламске школе у Бруклину, као и оближњих џамија и железничких станица у Беј Риџу и Сансет парку, где је многобројна муслиманска заједница. Патрола за сада поседује два аутомобила, а план је да се тај број до краја месеца повећа на пет патролних возила.

Наводи се да се група финасира самостално, тј. од донација за куповину аутомобила и плавих униформи за чланове, и да је полицијска управа 72. полицијске станице недавно одржала обуку за припаднике патроле.

Мадуро поручио војсци Венецуеле: Спремите се за рат. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА