Најновије

НОВИ УДАР НА СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милови послушници не дозвољавају изградњу цркве у Подгорици! Уместо богомоље ниче аутоперионица

Мештани Коника, верници Митрополије црногорско-приморске (МЦП), забринути су јер су на простору некадашње пијаце у том подгоричком насељу, где треба да се гради црква Светога Василија Острошког, почели радови на аутоперионици.

Власт у Црној Гори држи Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Према незваничним информацијама, на тој локацији градиће се аутоперионица. На тој локацији православни верници годинама траже да се изгради црква Светог Василија Острошког, а то је затражено и петицијом, коју је потписало неколико хиљада мештана Коника свих вера.

Протојереј и парох за Коник МЦП Мирчета Шљиванчанин казао је да их је велики број верника звао, а да су и они затечени радовима на простору некадашње пијаце.

Он је подсетио да ради духовних потреба грађана - православних верника на Конику и у околним насељима, постоји скоро 20 година иницијатива за градњу цркве Светога Василија Острошког.
Како је навео црква је предвиђена и Детаљним урбанистичким планом.

МЦП је раније доставила захтев Главном граду о уступању земљишта на овој локацији за потребе изградње храма, као и петицију за његову изградњу.

Међутим, подгоричке власти су ту локацију издале за аутоперионицу. У току је припрема терена за постављање перионице.

Из главног града Црне Горе раније су потврдили да ДУП на тој локацији предвиђа изградњу верског објекта. Међутим, истичу да плански документ не одређује која верска заједница би на том простору могла да гради објекте. Наводе да су за овај простор поднете и друге иницијативе, те да ће све бити предмет разматрања.

Прочитајте ОВДЕ последњи интервју Мирослава Лазанског пошто одлази да испуни очев завет.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА