Najnovije

NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Milovi poslušnici ne dozvoljavaju izgradnju crkve u Podgorici! Umesto bogomolje niče autoperionica

Meštani Konika, vernici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), zabrinuti su jer su na prostoru nekadašnje pijace u tom podgoričkom naselju, gde treba da se gradi crkva Svetoga Vasilija Ostroškog, počeli radovi na autoperionici.

Vlast u Crnoj Gori drži Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Prema nezvaničnim informacijama, na toj lokaciji gradiće se autoperionica. Na toj lokaciji pravoslavni vernici godinama traže da se izgradi crkva Svetog Vasilija Ostroškog, a to je zatraženo i peticijom, koju je potpisalo nekoliko hiljada meštana Konika svih vera.

Protojerej i paroh za Konik MCP Mirčeta Šljivančanin kazao je da ih je veliki broj vernika zvao, a da su i oni zatečeni radovima na prostoru nekadašnje pijace.

On je podsetio da radi duhovnih potreba građana - pravoslavnih vernika na Koniku i u okolnim naseljima, postoji skoro 20 godina inicijativa za gradnju crkve Svetoga Vasilija Ostroškog.
Kako je naveo crkva je predviđena i Detaljnim urbanističkim planom.

MCP je ranije dostavila zahtev Glavnom gradu o ustupanju zemljišta na ovoj lokaciji za potrebe izgradnje hrama, kao i peticiju za njegovu izgradnju.

Međutim, podgoričke vlasti su tu lokaciju izdale za autoperionicu. U toku je priprema terena za postavljanje perionice.

Iz glavnog grada Crne Gore ranije su potvrdili da DUP na toj lokaciji predviđa izgradnju verskog objekta. Međutim, ističu da planski dokument ne određuje koja verska zajednica bi na tom prostoru mogla da gradi objekte. Navode da su za ovaj prostor podnete i druge inicijative, te da će sve biti predmet razmatranja.

Pročitajte OVDE poslednji intervju Miroslava Lazanskog pošto odlazi da ispuni očev zavet.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA