Najnovije

Manojlović preti blokadom izbornog procesa ako se ne proglase sve liste opozicije

Na najvećoj opštini Novom Beogradu, za Kreni-promeni je proglašena lista, isto i u Zemunu i Lazarevcu. Oborene su na Vračaru i Starom gradu.

Kandidat za gradonačelnika liste "Kreni-promeni" Savo Manojlović zapretio je danas da će ukoliko do petka, 17. maja, ne budu proglašene sve izborne liste opozicije koje imaju dovoljan broj potpisa, na dan izbora 2. juna blokirati izborni proces.

On je na današnjoj konferenciji za medije optužio vlast da opstruiše opoziciju i naveo da lista "Kreni promeni" na Vračaru nije proglašena, jer nije ispoštovan redosled žena na listi, a na drugim opštinama zato što su navodno potpisi podrške za njihove liste bili i na drugim listama.

"Na najvećoj opštini Novom Beogradu, za Kreni-promeni je proglašena lista, isto i u Zemunu i Lazarevcu. Oborene su na Vračaru i Starom gradu, to je učinjeno i sa 'Biram borbu'", rekao je Manojlović precizirajući da njihova i lista koalicije "Biram borbu" nisu proglašene u Rakovici i na Voždovcu.

On tvrdi i da su neke liste imale iste nedostatke, a da su proglašene. Izborna komisija na Vračaru odbila je listu Sava Manojlovića zbog nedostataka vezanih za rodnu ravnopravnost, odnosno zbog lošeg redosleda zastupljenosti polova na listi.

U rešenju se navodi da se odbija proglašenje liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni-Promeni", jer na listi nisu ispoštovali zakonska pravila o zastupljenosti polova, odnosno od 26. do 29. mesta stoje četiri kandidata istog pola.

Izborna komisija je zaključila da se u ovom slučaju ne može doneti zaključak kojim bi se naložilo otklanjanje navedenog nedostatka, ali se protiv ovog rešenja može podneti prigovor.

Na osnovu zapisnika sa devete sednice Izborne komisije gradske opštine Vračar u koji je nova.rs imala uvid, rešenje kojim se odbija proglašenje liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni-Promeni" je doneto jednoglasno.

Na sednici je utvrđeno da postoji kvorum za punovažno odlučivanje, a kako prenosi "Nova", za odluku oko odbijanja liste na sednici su glasali i vlast i opozicija.

BUDANOV PRIZNAO KRAH U HARKOVSKOJ OBLASTI: Nemamo više rezervi - Rusi napreduju i osvajaju!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA