Најновије

ЖИВИ КАО ИЗОЛОВАНИ КОМАНДОС: Легијин кум и саборац Рамбо излази из самице после 19 година

Ненад Бујошевић (47), бивши припадник "црвених беретки" и кум Милорада Улемека Легије (52), осуђен на 35 година затвора због убиства Ивана Стамболића и четвороструког убиства на Ибарској магистрали, може да изађе из самице у којој је провео чак 19 година!

ЈСО (Фото: Јутјуб)

Рамбо је ово право стекао још пре три године, али се и даље налази у строго чуваном Седмом павиљону у пожаревачком затвору "Забела".

Био им венчани кум

Милорад Улемек Легија је био венчани кум Рамбу и његовој супрузи Сањи. Обојица су тада били у "црвеним береткама". Легија је тада био у браку са Мајом Луковић, новинарком из Канаде. Од ње се развео током бомбардовања, а са њом има пунолетну ћерку.

Када је она трудна отишла у Канаду, он је упловио у везу са Александром Ивановић (46), удовицом Небојше Шуце, са којом има три ћерке. Као своје дете прихватио је и њеног сина којег има из брака са покојним Шуцом.

 - Рамбо је одлежао половину казне и има право да пређе у отворенији део затвора. Писао је молбу за прелазак у слободнији режим, где би имао већу слободу кретања, радну обавезу, право на одлазак у кантину, али га и даље држе у самици. Он је сам изабрао да буде у самици. Тако је било и у Централном затвору у Београду и у "Забели". Једно време је делио собу са цимерима, али више воли да буде сам. Несаломив је, држи се достојанствено и живи животом изолованог командоса - наводи извор.

Рамба у затвору посећују ћерка и син, које има из брака са бившом супругом Сањом Бујошевић, од које се споразумно развео пре четири године.

- Због деце је почео да чита економију туризма, пошто му је ћерка уписала факултет. Чита и уџбенике за сина да би био у току њиховог школовања. У соби има компјутер, без Интернета, али гледа филмове, чита… Чита и информише се о свему, а пошто је рођен у Швајцарској, тражио је да му се донесе немачки речник да би се присетио речи. Говори енглески и послали су му енглески речник са граматиком. Такође тренира, али је блед јер је у изолацији толико година. У посету му долазе родбина и пријатељи. Шали се са свима, није психички сломљен - наводи извор.

Рођендан слави у "Алкатразу"

Милорад Улемек Легија ће и 52. рођендан да прослави у затвору "Алкатраз“ у којем се налази десет година. Ухапшен је 2. маја 2004. године и осуђен је на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића. За разлику од ранијих година, са супругом од пре месец и по дана може да прича без непробојног стакла, као и да размењује нежности.

Бујошевић је у Пожаревац пребачен у августу 2010, а казну издржава у добро чуваном седмом павиљону, недалеко од најчуванијег "Алкатраза" у којем се налази Легија, његов бивши командант и венчани кум. Он је у затвору од фебруара 2001.

Док је трајало суђење, био је у београдском ЦЗ-у.

За злочин на Ибарској магистрали, у којем су погинула четворица функционера СПО-а, на максималне казне од 40 година затвора осуђени су бивши шеф ДБ Радомир Марковић, командант расформиране ЈСО Милорад Улемек и бивши припадници "црвених беретки" Ненад Илић Главоња и Бранко Берчек звани Маћи.

Душко Маричић Гумар и Леонид Миливојевић Лео осуђени су на по 30 година. Рамбо се теретио да је наводио камион-убицу, а Илић да је био возач камиона смрти.

Одбрана тражи ревизију овог процеса.

Српски политичари умешани у убиство Ђинђића, више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА