Најновије

НОВА РУСКО-ТУРСКА ПАТРОЛА У ИДЛИБУ: Ердоганова војска не може да обузда џихадисте! Прети нова ескалација сукоба (ВИДЕО/МАПА)

Руска и турска војска извршиле су данас другу ограничену заједничку патролу у сиријској провинцији Идлиб.

Руско-турска патрола у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, заједничка патрола је спроведена у складу са споразумом о примирју, који су почетком марта у Москви потписали председнци Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин.

У патроли је било шест возила, по три са обе стране, а одвијала се дуж ауто-пута М4 западно од Саракиба.

(Фото: Southfront.org)

Према споразуму из Москве, турска страна је одговорна да обезбеди сигурносну зону уз ауто-пут М4 у јужном Идлибу, као и да осигура повлачење тешког наоружања и џихадиста из овог подручја.

Турска и руска страна су прву заједничку патролу имале 15. марта. Међутим, безбедоносна зона није створена, пошто Турска није могла да гарантује безбедност патрола, јер део ауто-пута М4 у јужном Идлибу контролишу терористи.

Један војни извор је навео да ће Турска ускоро да покуша да убеди џихадисте да се повуку да би споразум могао да функционише. Међутим, ово је мало вероватно, јер се терористичке групе противе споразуму из Москве, пошто су до недавно имале подршку турске стране за своје акције.

Овај војни извор је истакао да би то могло да доведе до ескалације новог сукоба у Идлибу, што значи да би договор Путина и Ердоган био неважећи.

Прочитајте ОВДЕ како Турци крше примирје у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА