Најновије

РОБЕРТО ФИОРЕ: Косово је српско - Срби у овој борби неће остати сами као што су остали 90-их

Генерални секретар Форца нова и председник коалиције европских десних партија "Алијанса за мир и слободу" Роберто Фиоре поручио је да је време да се Косово и Метохија врати Србији и исправи неправда нанета нашем народу.

Фиоре је говорећи на конференцији “Еврпски десничари о кризи на Косову” која је данас одржана у Београду рекао да Европа не сме више да толерише да Косово буде база криминала и исламских терориста и да оно мора бити поново у саставу Србије.

- Однос који имамо по питању Косова и Метохије је веома једноставан, историјски, географски и политички мислимо да је Косово и Метохја српска земља. Наставак провокација Шиптарске мањине је убод у срце сваког мировног процеса. Циљ је био да се барем привремен обезбеди мир, али је то одбачено од стране Албанаца. Знамо за хапшења Срба, застрашивања и прогоне. Шта треба да радимо као Европљани, треба да подржавамо захтеве Срба који су веома једноставни, а то је да им се врати њихова територија. Такође, Европа мора да  превазиђе поделе. Знамо да је Косово дуго времена база криминала и терориста потпут Исламске државе. Да ли треба да то прихватимо? – упитао је Фиоре.

Он је подсетио да Италијани и Срби имају заједничку историју из времена Римског царства, да је Консантин Велики рођен у Нишу и да је укупн 17 римских царева са територије Србије и да су део зајединичке европске културе.

- Наша подршка Србији ће бити недвосмислена, снажна и динамична. Не желимо само да дајемо изјаве, желимо као покрет да конкретније помогнемо. Када наша подршка буде затражена бићемо спремни да дођемо и донесемо помоћ. солидарност али и снагу уједињене Европе. Криви смо што смо 90их оставили Србију саму, било је протеста али то није било довољно. Срби овога пута неће бити остављени – обећао је Фиоре.

Конференција коју је организовала Српска десница окупила је водеће десне покрете из Велике Британије, Француске, Шпаније, Немачке, Грчке и Румунијe. Погледајте више информација о скупу ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА