Najnovije

ROBERTO FIORE: Kosovo je srpsko - Srbi u ovoj borbi neće ostati sami kao što su ostali 90-ih

Generalni sekretar Forca nova i predsednik koalicije evropskih desnih partija "Alijansa za mir i slobodu" Roberto Fiore poručio je da je vreme da se Kosovo i Metohija vrati Srbiji i ispravi nepravda naneta našem narodu.

Fiore je govoreći na konferenciji “Evrpski desničari o krizi na Kosovu” koja je danas održana u Beogradu rekao da Evropa ne sme više da toleriše da Kosovo bude baza kriminala i islamskih terorista i da ono mora biti ponovo u sastavu Srbije.

- Odnos koji imamo po pitanju Kosova i Metohije je veoma jednostavan, istorijski, geografski i politički mislimo da je Kosovo i Metohja srpska zemlja. Nastavak provokacija Šiptarske manjine je ubod u srce svakog mirovnog procesa. Cilj je bio da se barem privremen obezbedi mir, ali je to odbačeno od strane Albanaca. Znamo za hapšenja Srba, zastrašivanja i progone. Šta treba da radimo kao Evropljani, treba da podržavamo zahteve Srba koji su veoma jednostavni, a to je da im se vrati njihova teritorija. Takođe, Evropa mora da  prevaziđe podele. Znamo da je Kosovo dugo vremena baza kriminala i terorista potput Islamske države. Da li treba da to prihvatimo? – upitao je Fiore.

On je podsetio da Italijani i Srbi imaju zajedničku istoriju iz vremena Rimskog carstva, da je Konsantin Veliki rođen u Nišu i da je ukupn 17 rimskih careva sa teritorije Srbije i da su deo zajediničke evropske kulture.

- Naša podrška Srbiji će biti nedvosmislena, snažna i dinamična. Ne želimo samo da dajemo izjave, želimo kao pokret da konkretnije pomognemo. Kada naša podrška bude zatražena bićemo spremni da dođemo i donesemo pomoć. solidarnost ali i snagu ujedinjene Evrope. Krivi smo što smo 90ih ostavili Srbiju samu, bilo je protesta ali to nije bilo dovoljno. Srbi ovoga puta neće biti ostavljeni – obećao je Fiore.

Konferencija koju je organizovala Srpska desnica okupila je vodeće desne pokrete iz Velike Britanije, Francuske, Španije, Nemačke, Grčke i Rumunije. Pogledajte više informacija o skupu OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA