Najnovije

HRVATI O GEJ PARADI: Uz takvu silu i OVK je mogao da paradira Beogradom, ali gej prajd u Rusiji i Srbiji neće proći!

ZAGREB - Hrvatski portal Dnevno.hr je objavio opširan tekst o nedavno održanoj gej paradi u Beogradu u kojem analizira poziciju gej prajd pokreta u Srbiji i sam događaj koji se odigrao pod velikim obezbeđenjem žandarmerije i vojske Srbije.
Policija hapsi okupljene (Foto: Tviter)

Policija hapsi okupljene (Foto: Tviter)

Ovaj portal u tekstu pod naslovom "Beograd kao Belfast: Uz ovakvo osiguranje i OVK bi mogla organizirati paradu u Beogradu" navodi da gej parada u Beogradu po svojoj provokativnosti podseća na paradu protestanata u Belfastu koja smeta katolicima. Portal ocenjuje da je "pobeda gej pokreta" u Srbiji "jalova", te da gej prajd u Rusiji i Srbiji nikad neće proći. "Liberalni" Beograd proglašava svoju pobedu i paradu naziva uspehom, ali staviti grad pod vojno-policijsku opsadu nije uspeh, nego pre "epski promašaj", kaže se u tekstu portala Dnevno.hr. Ovaj portal navodi i da je od 1000 učesnika na paradi, najviše par stotina bilo homoseksualne orjentacije.
Pročitajte još: Novi šef NATO-a obožava Beograd, ćevape i punjene paprike!
U tekstu se oštro kritikuju SAD kao "izvoznici demokratije" i ističe da principi delovanja Sjedinjenih Američkih Država poništavaju elementarne principe demokratije. Dnevno.hr takođe objašnjava pojam "tolerancije" i tvrdi da u Holandiji koja je poznata po gej slobodama, upravo najveći gej lobisti rukovode fašističkim političkim partijama koje se zalažu za proterivanje emigranata i slične stvari. Tolerancija je očigledno reč koja ima više značenja, kaže se u tekstu Dnevno.hr. Tolerancija iznuđena kordonima vojske i policije nije tolerancija. Ova parada nije pobeda tolerancije, nego pobeda vojske i policije nad svojim građanima. Gej parada samo Srbiju gura dalje od Zapada, a približava je Rusiji. Gde zapravo i prirodno pripada, zaključuje se na kraju teksta. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA