Najnovije

Hrvati otvaraju banku rakije!

Početkom maja sledeće godine biće otvorena prva hrvatska banka rakije. Projekat je osmišljen u Udruženju proizvođača rakije od voća (UPRIV), koje već nekoliko godina proizvodi rakiju na tradicionalan način.
Srbi nemaju banku rakije (Foto: zupanjac.net)

Srbi nemaju banku rakije (Foto: zupanjac.net)

Banka će biti otvorena u podrumu ispod “Kneževe kušaonice”, simpatične ''tvrđave'' na ulazu u Kneževe Vinograde iz pravca Osijeka. Iva Arači, iz marketing tima Kneževe kušaonice, naglašava da su na tu ideju došli zbog insistiranja kupaca. Mnogi od njih su želeli da kupe neku od rakija, ali da im osoblje sačuva flašu do određenog roka.
Pročitajte još: Na bivšeg gubernatora Donjecka izvršen atentat
"Pošto rakija ne može biti na policama, odlučili smo da napravimo svojevrsnu banku. U podrumu će biti različitih pregrada, za litar, dva, pet ili više i svako će dobiti svoj ključ i biti upisan u registar. Svi kupci i 'klijenti banke' mogu biti sigurni u takav način arhiviranja, budući da će uslovi u banci biti idealni, u zapečaćenim staklenim bocama, uz stabilnu temperaturu i tamu”, kaže Arači. Ranije se mislilo da je rakiju najbolje čuvati u drvenim bačvama, ali osim što gubici nisu zanemarljivi, rakija može izgubiti na kvalitetu i poprimiti aromu drveta od kojega je bačva izrađena, objašnjava Arači. Upravo je kvalitet ono na čemu ovo udruženje insistira. Sve njihove rakije spadaju u prepečenice i na tržište izlaze tek nakon dve godine čuvanja. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA