Najnovije

Demonstranti u Hongkongu potisnuli policiju sa položaja!

HONG KONG - Prodemokratski aktivisti povratili su danas delove jezgra zone protesta u Hong Kongu, prkoseći oštroj akciji interventne policije koje je pokušala da, demonstrante, rastera suzavcem i pendrecima i 15 policajaca je povređeno, dok je 26 aktivista uhapšeno.
Demonstranti potisnuli policiju! (Foto: Jutjub printskrin)

Demonstranti potisnuli policiju! (Foto: Jutjub printskrin)

Oko hiljadu demonstranata, od kojih su neki nosili zaštitne naočare i kacige, pomogli su da se ponovo postave barikade u gusto naseljenom gradskom okrugu Mong Kok, dok su drugi uzvikivali "crna policija" pošto je policija napala demonstrante sa malim metalnim palicama, a mesto okupljanja je postalo žarište "ružne ulične tuče" između studenata i rulje uključujući lokalne gangstere s namerom da onemoguće produžavanje protesta. Demonstranti skandirajući "otvorite put" pokušali su da se probiju kroz višestruke policijske kordone, koristeći kišobrane kao štit od suzavca na glavnoj raskrsnici. U "bliskom susretu" policija je upotrebila palice i nasilno udarila po prodemokratskim aktivistima, koji su bili primorani da se delimično povuku, manje od 24 sati posle ponovnog otvaranja većine protestnih područja Hong Konga za saobraćaj.
Pročitajte još:Putin upozorio na krah svetske ekonomijePentagon: Nismo na pragu Rusije, to je gledište Vladimira Putina!
Rezultat policijske akcije u metropoli, 26 ljudi je uhapšeno i 15 policajaca je povređeno, saopštila je vlada Hong Konga, prenela je agencija Rojters. Na stotine policajca organizovali su najveću raciju do sada, na pro-demokratski protestni kamp isterujući, na silu, vođe studenskih aktivista koji su držali saobraćajnu raskrsnicu u jednoj od svojih glavnih protestnih uporišta u poslednje tri nedelje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA