Najnovije

ČEŠKA: Stranke i javne ličnosti pokrenule peticiju za oslobađanje Šešelja

ČEŠKA- Povodom poslednjih dešavanja vezanim za zdravstveno stanje Vojislava Šešelja veliki Političkoh organizacijai javnih ličnosti iz Češke uputio je podršku predsedniku SRS. Radi se o ukupno 10 političkih organizacija koje su pored zvanične podrške pokrenule peticiju za Šešeljevo oslobađanje. Peticiju su takođe podržale javne ličnosti poput Češkog reditelja Vaclava Dvoraka i istražitelja specijalizovanog za oblast vojnih sudova Ladislava Batora.
Ladislav Zemanek (Foto: nebruselu.cz)

Ladislav Zemanek (Foto: nebruselu.cz)

Kako stoji u saopštenju Češke Nacionalne demokratije, ova stranka će pokrenuti peticiju za puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, a priključiće im se još 9 organizacija. Oni navode da je celokupni rad tribunala u Hagu nedvosmisleno pokazao da se radi o sudu koji je pod političkom kontrolom, jer su rezultati njihovih presuda po pravilu upereni protiv Srbije. Nacionalna demokratija dodaje da bu čovek koji je pod Šešeljevim okolnostima dobrovoljno otišao pred sud u svakoj zemlji bio pušten da se brani sa slobode, njemu se pored pritvora ukraćuje adekvatna zdravstvena zaštita. Kako ističe podpredsednik Nacionalne demokratije Ladislav Zemanek, nužno je da se žrtve tribunala rehabilituju, a da je jedina moralna odluka da se Vojislav Šešelj pusti na slobodu.
Pročitajte još:METASTAZA NA JETRI: Lekari iz Srbije pregledali ŠešeljaAmerikanci spremaju nenuklearni „Munjeviti globalni udar“ na Rusiju!
Spisak organizacija koje su u Češkoj podržale peticiju za Šešeljevo oslobađanje: Nacionalna demokratija Patriotski Front Asocijacija nezavisnih medija Češki pokret nacionalnog jedinstva Evropski Front solidarnosti sa Kosovom Nacionalni prosperitet Generacija Identiteta Prijatelji Srba na Kosovu Červenobeli (Studentska organizacija) Nacionalna ideja Peticiju je takođe podržao i reditelj reditelja Vaclav Dvorak tvorac Češkog filma oteto Kosovo kao i Ladislava Batora istražitelj specijalizovan za oblast vojnih sudova. Izvor: Pravda/nebruselu.cz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA