Najnovije

Zaharčenko: Ukoliko ne vratimo teritorije pregovorima vratićemo ih silom!

Premijer Donjecke Republike Aleksandar Zaharčenko ponovo je upozorio: da je narednih dana moguć napad ukrajinske armije i nacionalne garde na Novorosiju, pre svega na grad Donjeck.
Zaharčenko (Foto: novorosinform)

Zaharčenko (Foto: novorosinform)

„Takva opasnost postoji. Bude li potrebno - objavićemo mobilizaciju. Žene nećemo pozivati u armiju, niti slati na front“ - naglasio je. Odgovarajući na pitanje „kada će se u Donbas vratiti mir“, Zaharčenko je rekao: „Mir će nastupiti kada cela bivša Donjecka oblast bude pod našom kontolom, a sada je samo polovina. Ukrajinska armija će prestati da nas napada tek kad shvati da joj je kičma slomljena“. Premijer DNR je posebno naglasio: „Slavjansk i Kramatorske su naši gradovi. Naši privremeno okupirani gradovi. To je naša zemlja. Tamo žive naša braća i sestre. Mi moramo živeti u jednoj državi. Pokušaćemo da Slavjansk i Kramatorsk vratimo pregovorima. Ako to ne uspe - onda ćemo silom“.
Pročitajte još:Ruski humanitarni konvoj stigao u Lugansk i Donjeck(VIDEO) EKSPLOZIJA U PARIZU: Gori „Radio Frans“!
U prethodnoj izjavi, Zaharčenko je pominjao i Mariupolj. Takođe po formuli: ako ne vratimo milom (pregovorima) - vratićemo silom. Na ovo je odreagovao portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost Andrej Lisjenko, rekavši: „Za to važi ukrajinska poslovica: Neka Bog da teletu da pojede vuka. Dakle: neka pokušaju“. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA