Najnovije

STUDENTI HARVARDA: Amerika je veća pretnja miru u svetu od Islamske države!

Studenti američkog Harvardskog univerziteta imaju sopstveno internet glasilo Kampus Reform, a to glasilo je objavilo da su Sjedinjene Američke Države „ozbiljnija pretnja miru u svetu“ nego Islamska država!
Amerikanci su pretnja miru (Foto: Vikipedija)

Amerikanci su pretnja miru (Foto: Vikipedija)

Kampus Reform je došao do ovakvog zaključka na osnovu ankete među studentima kojima je njegov reporter nudio dva moguća odgovora: 1) najveća opasnost za svetski mir je Islamska država i 2) najveća opasnost za svetski mir su SAD. Elektronsko glasilo studenata Harvarda posebno je citiralo tri mišljenja: „Veća opasnost su zaista SAD, u mnogim aspektima. Zato što SAD donose odluke koje utiču na svetski mir mnogo više od onoga što čini Islamska država“ - rekla je jedna studentkinja, naglasivši da Amerika ulaže poražavajuće velika sredstva u izvore potencijalnih pretnji svetskom miru. Jedan njen kolega je, opet, rekao: „Kao zapadna civilizacija, snosimo krivicu za mnoge od problema sa kojima se danas sami suočavamo. Amerikanci nemaju potpunu i tačnu predstavu o Islamskoj državi“.
Pročitajte još:MOSKVA: Teško će se ponovo uspostaviti dijalog NATO i RusijeOvo je drevno proročanstvo koje džihadisti hoće da ispune!
„Američki imperijalizam i naša zainteresovanost za nalazišta nafte na Bliskom Istoku provociraju nestabilnost u tom regionu i doprinose da grupacije poput Islamske države preuzmu vlast. Sjedinjene Države su u nekom smislu uzrok pojave Islamske države - ocenila je studentkinja čije ime Kampus Reform ne otkriva. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA