Najnovije

Novi ruski lovac SU-35 debitovao u Kini

Najnoviji ruski lovac Su-35 je trijumfalno nastupio prvog dana rada aviokosmičkog salona Airshow China — 2014, prenose RIA Novosti. Deseti jubilarni aviokosmički salona Airshow China 2014 je otvoren u utorak u kineskom gradu DŽuhaj. Ruski pilot Sergej Bogdan je na nebu iznad DŽuhaja pokazao akrobatski program, koji je moguće izvesti samo na višenamenskom ultramanevarskom lovcu Su-35. Na aviokosmičkom salonu se pregovora o isporukama aviona u Kinu.
Novi lovac SU-35(Foto: www.rusdialog.ru)

Novi lovac SU-35(Foto: www.rusdialog.ru)

Ranije je saopšteno da će na ovom šouu nastupiti i ruski piloti iz avijacione grupe „Ruski vitezovi“. Rusiju na ovom salonu predstavlja 47 proizvođača. Su-35 (prema NATO kodifikaciji Flanker-T+) je ruski reaktivni ultramanevarski višenamenski lovac generacije 4++, koji je konstruisan u OKB „Suhoj“. To je suštinska modernizovan platforma T-100. Modifikacija se u ratnoj avijaciji Rusije obeležava kao Su-35S.
Pročitaj još:Preokret: Kurdi prešli u ofanzivu u bici za KobaneEvropska unija uvodi nove sankcije Rusiji
Generacija 4++, u koju spada Su-35S, je uslovna i samo pokazuje da je po svim svojim karakteristikama lovac Su-35 sasvim blizu lovca pete generacije. Osim stels-tehnologije i AFAR (aktivna fazirana antenska rešetka), avion ispunjava većinu zahteva, koji su postavljeni pred avionom pete generacije. U 2015. godini ruska ratna avijacija treba da dobije 48 ovakvih lovaca. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA