Najnovije

PREOKRET: Ruski gas nema alternativu - Merkelova ipak želi "Južni tok"!

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je danas zahtev Bugarske za održavanje novih pregovora sa Rusijom o projektu Južni tok, koji je zvanična Moskva početkom ovog meseca obustavila, javlja Rojters.
Merkel i Putin (Foto: JuTjub)

Merkel i Putin (Foto: JuTjub)

"Moramo da ispitamo sva pravna pitanja vezana za projekat Južni tok i zatim da ih iskoristimo za napredak razgovora sa Rusijom", izjavila je Merkelova, posle razgovora sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Berlinu. Ona je dodala da su brojni ugovori već potpisani i da je za obe strane važno da ostanu pouzdani partneri, dok je bugarski premijer izrazio uverenje da će problemi biti rešeni. "Smatramo da se rusko i bugarsko partnerstvo mora nastaviti na pravnoj osnovi, u suprotnom ćemo prekršiti ugovor koji je 2006. godine potpisan sa Bugarskom a ne sa Evropskom unijom", rekao je Borisov.
Pročitajte još:Rusko oružje polako osvaja svet
Kako podseća britanska agencija, ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je Evropu 1. decembra kada je objavio da odustaje od gradnje projekta Južni tok, navodeći kao razlog protivljenje EU. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA