Najnovije

Kingsi povukli dres Peđe Stojakovića

SAKRAMENTO - Sakramento Kingsi zvanično su povukli iz upotrebe dres Predraga Stojakovića sa brojem 16 na poluvremenu meča protiv Oklahome u Američkoj košarkaškoj ligi (NBA).
Kralja na presto! (Foto: JuTjub)

Kralja na presto! (Foto: JuTjub)

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije postao je tek četvrti igrač čiji će dres biti pod svodovima "Sleep train" arene, posle Miča Ridmonda, Krisa Vebera i Vlada Divca. "Ovo je veliki trenutak za moju porodicu i mene. Počastvovan sam i ovo je nagrada za sve ono što je naš tim uspeo da uradi u kratkom periodu. Zahvalio bih se i navijačima, koji su nas oduvek podržavali i moram da istaknem da su oni najbolji na svetu. Posebno bih se zahvalio stručnom štabu na čelu sa trenerom Rikom Adelmanom i igračima, koji su oduvek verovali u mene", rekao je Stojaković, koji je nekoliko puta prekidan tokom govora zbog skandiranja domaće publike. Stojakovića su došli da pozdrave njegovi nekadašnji saigrači kao što su Bobi DŽekson, Dag Kristi, Kris Veber, Skot Polard, ali i Vlade Divac.
Pročitajte još:Zvezda: Veterani traže odgovorne
"Peđa je jedan od najboljih šutera koje sam video. Drago mi je što ovaj trenutak mogu da podelim sa njim, svojim dobrim prijateljem. Imao je fantastičnu karijeru", rekao je Divac. Stojaković je 13 godina igrao u NBA ligi za Indijana Pejserse, NJu Orleans Hornetse, Toronto Reptorse i Dalas Meverikse, dok je za osam sezona u Kingisima uspeo da postane drugi najbolji strelac u klupskoj istoriji. Osvojio je jedan NBA prsten sa Dalasom (2011), a tri puta je igrao na Ol-star mečevima i dva puta je bio najbolji trojkaš Ol-star vikenda. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu (2002) i Evropskom šampionatu u Turskoj (2001), kao i bronzu na prvenstvu Evrope u francuskoj (1999). Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA