Najnovije

Predsednik Čečenije uzima pušku i ide na front u Donbas!?

ČEČENIJA - Predsednik Čečenske Republike Ramzan Kadirov izjavio je da želi da napusti svoju državnu funkciju da bi mogao da se bori sa ustanicima u Donbasu.
Ramzan Kadirov (Foto: NTV)

Ramzan Kadirov (Foto: NTV)

Kadirov se oglasio povodom namere ukrajinske vlasti da protiv njega povede krivični postupak i da za njim raspišu međunarodnu poternicu. Pri tom je precizirao da ima nameru da predsednika Rusije, Vladimira Putina, zamoli da mu dozvoli da privremeno napusti dužnost šefa Čečenije i naglasio: „Mogu oni u Kijevu da brbljaju šta god im je volja. Ja sam spreman da krenem u Donbas i da branim interese građana koji se tamo sada bore. Da lovim i uništavam upravo šejtane koji takve stvari smišljaju u Kijevu jer nemaju ni časti ni savesti“. Kadirov je prethodnih dana oštro kritikovao izjave ukrajinskih poslanika koji podržali nedavni napad terorista na Grozni. Kijev tvrdi da se na njegovoj strani bori bataljon „Dudajev“ u čijem sastavu su Čečeni koji žive po Evropi.
Pročitajte još:Rusija nije prekinula Bugarskoj isporuku cevi za „Južni tok“
Ubrzo potom se u Donbasu pojavila čečenska dobrovoljačka jedinica čija komanda je objavila da će se boriti protiv „ukrajinskih okupatora Donbasa“ i da će joj poseban zadatak biti lov na bataljon „Dudajev“. Izvor: Fakti.Org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA