Najnovije

Putin: Da se 'zamrzne' cena votke!

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je Vladi da zamrzne cene votke u momentu dok Rusija prolazi kroz najozbiljniju ekonomsku krizu od 1998. godine.
Ruska votka (Foto: newsland.com)

Ruska votka (Foto: newsland.com)

Putin je tokom sastanka sa članovima Vlade i guvernerima regiona napomenuo da nagli porast cene votke inicira proizvodnju krivotvorenog alkohola koji je opasniji po zdravlje građana od legalno proizvedenog. "Poskupljenje votke vodi samo povećanju potrošnje krivotvorenog alkohola. Mislim da nadležni organi treba da razmisle o tome", izjavio je Putin. Maloprodajna cena votke od pola litre povećana je za 30 odsto tokom prošle godine i iznosi 220 rublji (oko 3,5 evra evra). Ruska ekonomija mogla bi da uđe u recesiju u 2015. godini zbog pada cena nafte i zapadnih sankcija koje su uvedene tokom ukrajinske krize. Očekuje se da će do kraja godine inflacija iznositi više od 10 odsto.
Pročitajte još:Vladimir Putin čovek godine u Rusiji Iza fotografije koja je zapalila ruski internet krije se najlepša Putinova tajna Putin o svom ljubavnom životu
Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA