Najnovije

SAZNAJEMO: EU danas najveći sponzor partije Svoboda, a pre 15 meseci ih osudili rezolucijom

EU - DŽon MekKejn, američki uticajni državnik, Ketrin Ešton, Viktorija Nuland i niz drugih EU državnika i ministara evropskog parlamenta danas zdušno i jednoglasno podržavaju ukrajinsku partiju Svoboda i gotovo svi su se slikali u Kijevu tokom protesta sa kijevskom opozicijom i predstavnicima ukrajinske neonacističke partije Svoboda, a pre svega 15 meseci su ih zvanično osudili ni manje ni više nego zvanično izglasanom rezolucijom kao stranku sa kojom je nedopustivo sarađivati, jer promovišu rasizam, anti-semitizam i ksenofobiju.
Foto: Zonalibre.org (MekKejn sa Olegom Tjanjibokom, liderom Svobode)

Foto: Zonalibre.org (MekKejn sa Olegom Tjanjibokom, liderom Svobode)

EU Parlament u ovoj rezoluciji jasno označava partiju Svoboda rasističkom , anti-semitističkom i ksenofobičnom strankom i podvlači da je ta stranka protiv svih pro-demokratskih principa, te da je nedopustivo da se sarađuje sa ovom strankom, jer je to protiv fundamentalnih i osnovnih vrednosti Evropske Unije. Reč je o Rezoluciji EU parlamenta pod oznakom 2012/2889(RSP) u kojoj se kaže da je EU zabrinuta zbog porasta nacionalističkih raspoloženja u Ukrajini koji se izražavaju u korist partije Svoboda, a koja je jedna od dve partije koje su ušle u Vrhovnu radu. EU podvlači da rasistički, anti-semitski i ksenofobični pogledi su protiv osnovnih i fundamentalnih vrednosti Evropske Unije, kao i da je protiv principa pro-demokratskih stranaka u Vrhovnoj Radi da ne sarađuju ili uspostavljaju koalicije sa ovom partijom.
8. Is concerned about the rising nationalistic sentiment in Ukraine, expressed in support for the Svoboda Party, which, as a result, is one of the two new parties to enter the Verkhovna Rada; recalls that racist, anti-Semitic and xenophobic views go against the EU's fundamental values and principles and therefore appeals to pro-democratic parties in the Verkhovna Rada not to associate with, endorse or form coalitions with this party;
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA