Najnovije

Crna Gora neće dobiti poziv za članstvo u NATO

BRISEL - Crna Gora i Gruzija ove godine neće biti pozvane da uđu u NATO, mada su obe zemlje napredovale na putu ka članstvu, saopštio je jutros generalni sekretar ove organizacije Anders fog Rasmusen.
Foto: NATO

Foto: NATO

"Sa Crnom Gorom ćemo početi intenzivne i usredsređene razgovore, a najkasnije do kraja 2015. godine ćemo odlučiti da li da je pozovemo da uđe u savez”, rekao je Rasmusen novinarima na početku drugog dana zasedanja ministarskog saveta NATO u Briselu. Crna Gora se nadala da bi poziv za učlanjenje mogla da dobije već u septembru ove godine, na samitu NATO u Velsu. Kada je reč o Gruziji, generalni sekretar je najavio da će umesto učlanjenja ovoj zemlji biti ponuđen "značajan paket" koji će joj pomoći da se približi NATO. "Detaljni sadržaj tog paketa biće utvrđen tokom sledećih nekoliko nedelja", rekao je on.
Diplomatski izvori u sedištu NATO kažu da zemlje članice nisu tokom jučerašnjeg dana postigle saglasnost u vezi sa učlanjenjem ovih zemalja, a da je glavni protivnik učlanjenja Gruzije bila francuska, koja je zauzela stav da bi taj potez nepotrebno iritirao Rusiju.
Kada je reč o Crnoj Gori, prevladalo je mišljenje da su neophodne dalje reforme, pre svega na političkom planu i na polju vladavine prava. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA