Najnovije

Al Kaida gradi glavnu bazu na Kosmetu?

[caption id="attachment_381172" align="alignleft" width="334"]Miroljub Jevtic, foto: Mc.rs Miroljub Jevtić, foto: Mc.rs[/caption] BEOGRAD - Islamolog Miroljub Jevtić ocenio je da će na Kosovu i Metohiji biti centralna baza islamske terorističke organizacije Al Kaide na Balkanu. Jevtić je rekao da se islamistička ideologija Al Kaide veoma proširila među Albancima na Kosovu i da se pogrešno predstavlja u javnosti da je problem albanski nacionalizam i secesionizam, a ne verska komponenta - radikalni islam. "Optimistično bi bilo ograničiti se na ideju `velike Albanije`, koja bi bila do Niša ili Aleksinca, ali ako se gleda verski momenat, onda je cilj Al Kaide da preko Beograda i Varšave stigne do Londona", rekao je Jevtić novinarima u Beogradu. On navodi da Amerika i Zapad daju milione na Kosmetu forsirajući albanski nacionalizam i nadajući se da će nacionalizam moći da kontroliše islam, ali pokazalo se da to nije tako. Jevtić dodao da se Hašim Tači našao u neprilici i pod pritiskom radikalnog islama na Kosovu. Ekspert za antiterorizam Milan Mijalkovski rekao je da je bezbednost Srbije u najvećoj meri ugrožena od islamizma Albanaca na Kosovu, koji žele da uspostave drugu albansku državu.
RT.com

RT.com

On kaže da Kosovo već jeste baza Al Kaide na Balkanu i da je ta organizacija uspostavila jaku infrastrukturu u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, te da je u ovom regionu najjača organizaciona jedinica Al Kaide takozvani Krasnićijev džemat u Prištini.
Mijalkovski je ocenio da u FBiH akcije protiv islamista nisu uspešne zbog sprege vlasti Federacije BiH i islamista, te dodao da posebnu opasnost predstavljaju muslimani Bošnjaci koji su se vratili iz rata u Siriji, obučeni za terorističke napade, ali da u zemljama bivše Jugoslavije izostaje preventiva u vezi sa tim slučajevima. On je naveo da je za vreme rata u BiH u "Alijinoj vojsci" ratovalo nekoliko hiljada muslimana iz Raške/Sandžaka koji su činili zločine, ubijali Srbe, a onda su se vratili u Rašku i "nikom ništa".
Izvor: Nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA