Najnovije

Ovako su Srbi čestitali ujedinjenje Lugasnka i Donjecka!

BEOGRAD - Srpski sabor "Zavetnici" uputio je pismo podrške rukovodstvu Donjecke i Luganske Narodne Republike u kojem im je čestitao ujedinjenje. 
Zavetnici na ispraćaju ruskih spasilaca (Foto: Zavetnici)

Zavetnici na ispraćaju ruskih spasilaca (Foto: Zavetnici)

- Od prvog dana stvaranja vaše države sa pažnjom pratimo sva dešavanja. Raduju nas veličanstvene pobede vaših dobrovoljaca nad brojčano i tehnički nadmoćnijim neprijateljem, ali smo zabrinuti kada vidimo kako nove generacije fašista ubijaju civile, ženu i decu samo zato što se osećaju kao Rusi, zato što govore ruski i zato što u srcu i mislima nose žar slobode. Posebno nas je obradovala vest o konačnom ujedinjenju Luganske i Donjecke Narodne Republike i stvaranju nove slobodarske države, iznikle iz ljubavi njenog naroda - stoji u pismu Zavetnika.
Pročitajte još: Novorusija proglasila državne granice!
U ovoj organizaciji poručuju građanima Novorusije da njihova borba srpskom narodu daje "snagu i ohrabrenje". - Za Srbiju i srpski narod, koji se trenutno nalazi pod okupacijom vaša borba predstavlja snagu i ohrabrenje. Vi istrajavate i opstajete uprkos stravičnoj medijskoj propagandi, u svetu zla, intriga, prevara, američko-fašističke NATO hunte. Imate reč i obećanje srpskog naroda da ćemo, kada se oslobodimo okova, biti prva država koja će priznati Novorusiju kao suverenu državu. Nadamo se da će, kada dođe taj dan, na vašim teritorijama vladati blagostanje i boljitak i da će sve ruske zemlje biti oslobođene i ujedinjene. Pokazali ste celom svetu da je ona vojska koja brani svoje kuće, svoja ognjišta i svoje porodice nepobediva - poručuju Zavetnici. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA