Najnovije

OTKRIVAMO: Operacijom na istoku Ukrajine rukovodi američki general iz Pentagona

MOSKVA - Operacijom na istoku Ukrajine rukovodi američki general poslat iz Pentagona, a takav potez Vašingtona i Kijeva je iniciran sve većom eskalacijom sukoba u ovoj zemlji.
Američki vojnik (Foto: armyrecognition.com)

Američki vojnik (Foto: armyrecognition.com)

Poznato je da je još na samom početku u Kijev tajno išao direktor CIA, DŽon Brenan, što je u početku izbegavano da se potvrdi, ali je kasnije Stejt department potvrdio tu informaciju. Ovo je za najveći broj analitičara bio jasan dokaz da operacijama Kijeva upravlja SAD, a sada je to nešto što je postalo "normalno" u politici Kijeva. Nedavno su iz Amerike stigli vojni eksperti sa ciljem da pomognu ukrajinskoj armiji i vladi u borbi protiv terorizma, a sada je potvrđeno da je na čelu operacije na istoku Ukrajine američki general Rendi Ki.
Pročitajte još:Avakov: Treba nam 20.000 ljudi za zamenu dezertera!
DŽefri Pajeta, američki ambasador u Kijevu, održao je sastanak sa predstavnicima državnog vrha Ukrajine. To su bili Valentin Nalivaičenko, Arsen Avakov, Valerij Geleta i Petar Porošenko. Posle ovog sastanka usledio je dolazak generala Rendija Kija u Kijev koji je preuzeo upravljanje ukrajinskom armijom i koordinaciju operacija na jugoistoku zemlje, pišu ruski mediji. Rendi Ki je visoki zvaničnik američke vojske. Načelnik za politiku, strateško upravljanje i saradnju na kontinentu Evrope pri armiji SAD-a. NJegovo puno ime je Rendi Ki Alan (Kee Randy Alan), a ima čin general-majora. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA