Najnovije

Mojkovac: Proteruju serdar Janka Vukotića!

MOJKOVAC - Svečana sednica SO Mojkovac u sredu proteći će bez odbornika opozicionih odbornika iz Socijalističke narodne partije, Demokratskog fronta (Nova srpska demokratija, Pokret za promene, Grupa građana) i Demokratske srpske stranke. To je saopšteno iz OO SNP Mojkovac, uz obrazložanje da je to još jedan protest zbog „krečenja“ slavne istorije.
Proteruju velikana (Foto: Vikipedia)

Proteruju velikana (Foto: Vikipedia)

Podsećamo građane Mojkovca i ukupnu javnost da je vladajuća većina nakon osvajanja vlasti 2012. godine donela odluku da se promeni praznik opštine 7. januar, koji je bio ustanovljen u znak sećanja na slavnu epopeju - Mojkovačku bitku - saopšteno je iz OO SNP Mojkovac, i ukazuju da je umesto sećanja na slavne pretke, za dan opštine proglašen 13. avgust, dan kada je došlo do „ujedinjenja“ opštine Polja i Mojkovac, što po mišljenju čelnika SNP pokazuje da trenutnoj političkoj vlasti u Mojkovcu nije stalo do slavne istorije i tradicije.
Pročitajte još:Fitnes-instruktorka iz Beograda: Tijanin ubica me napao na Adi!Lazanski iz Južne Osetije: Sve znaju o Srbiji!
- Jedan administrativni datum po volji vlasti dobio je prednost nad blistavom istorijom, tradicijom i narodnim osećanjima. Pitamo se da li smo mi junački narod, kako sebe volimo da predstavljamo kad se pozivamo na slavnu istoriju, bitke, čojstvo i junaštvo i slavne pretke, ili smo „administrativni narod“ koji ima samo administrativne datume koje treba da slavimo i da ih se sećamo? Zar ne zaslužuje poštovanje činjenica da je crnogorska vojska tih dana popustila na svim frontovima, osim na mojkovačkom sektoru gde je izvojevala pobedu. Po tom događaju i po tom datumu Mojkovac je ostao najčuveniji, a crnogorska vojska stekla slavu za pamćenje. Zaslužili su mojkovački junaci da se sa njima ponosimo, da ih pamtimo i da ih se sećamo i da uradimo najmanje što možemo za njih da ih slavimo i da praznik Opštine posvetimo njima i slavnim događajima iz istorije. PROTERIVANJE? KOLIKO animoziteta deo vlasti ima prema ovom slavnom datumu svedoči i izjava jednog, sada već bivšeg čelnika opštine Mojkovac, doduše iz SDP, koja je vršila vlast sa DPS, da će iz Mojkovca „proterati brigadira Janka Vukotića“, odnosno ukloniti spomenik podignut njemu u čast na glavnom gradskom trgu... Zasada, ostalo je samo na rečima. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA