Najnovije

Izbori u Srpskoj: Dodik uveren u pobedu, Bosić i Tadić nude drugi pravac

BANJALUKA - Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je uveren je u pobedu SNSD na predstojećim oktobarskim izborima u BiH pozivajući se na ankete i pokazatelje sa terena.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net)

Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net)

On je siguran i u pobedu premijerke Željke Cvijanović, kandidata za člana Predsedništva BiH, dok je za opozicionog lidera Mladena Ivanića ocenio da je bošnjački kandidat za tu funkciju. Kada je reč o funkciji predsednika Republike Srpske, Dodik smatra da će on, kao kandidat svoje partije, takođe pobediti, ističući da namerava da nastavi borbu za RS. On je ponovio da je RS primarno za mir i Dejtonski sporazum, da BiH može da ostane u nekom okviru, ali da ako o tome nema dogovora, jedina solucija jeste nenasilna dezintegracija, mirno razilaženje kroz politički proces. O oktobarskim opštim izborima banjalučkim medijima govorio je i Mladen Bosić, lider Srpske demokratske stranke (SDS), najveće opozicione partije u RS. On kaže da je spreman da prihvati dužnost predsednika Vlade RS, u slučaju pobede na izborima, i garantuje ispunjenje predizbornih obećanja.
Pročitajte još: Putin na Krimu: Naša budućnost je u našim rukama!
"Svi smo se u Savezu za promene (opozicioni blok) složili da je najvažnije da RS krene drugim pravcem, a za to je potrebno obuzdati sopstveni ego i raditi zajedno", rekao je on i dodao da će SDS sarađivati s partijama iz drugog entiteta, federacije BiH. "Nama su potrebni moćni prijatelji i iz EU i to je u skladu s našom politikom otvaranja. Treba prestati s izolacionističkom politikom RS, jer su nam potrebni prijatelji, a ne neprijatelji, želimo da imamo bolje odnose s Evropom i Amerikom, kao i s Rusijom", rekao je Bosić. On je podsetio da je kandidat opozicije za predsednika RS Ognjen Tadić, a za Predsedništvo BiH Mladen Ivanić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA