Najnovije

Najstariji muškarac na svetu - Japanac od 111 godina!

TOKIO - Stojedanaestogodišnji penzionisani učitelj iz Japana, koji voli poeziju, proglašen je za najstarijeg živog muškarca.
Momoi (Foto: japantimes.co.jp)

Momoi (Foto: japantimes.co.jp)

Sakari Momoi dobio je sertifikat Ginisove knjige rekorda na današnjoj ceremoniji. On je, piše AP, nasledio Aleksandera Imića iz NJujorka koji je preminuo u junu kada je imao 111 godina i 164 dana. Najstarija osoba na svetu je takođe iz Japana. Reč je o 116-godišnjoj Misao Okavi iz Osake. Momoi je rođen 5. februara 1903. u fukušima prefekturi gde je i radio kao učitelj. Preselio se u grad Saitama severno od Tokija posle Drugog svetskog rata i tamo je radio kao direktor srednje škole do penzije.
Pročitajte još: LEKOVITA ČUVARKUĆA: Pročitajte šta može ova čudotvorna biljka
Na ceremoniji, koju je prenosila televizija, Momoi je nosio tamno odelo i srebrnu kravatu a kosa mu je bila brižljivo počešljana sa čela. Ustao je iz invalidskih kolica i uz malu pomoć došao do stolice. Na pitanje kako se oseća zbog rekorda, uspravio se i rekao da želi da živi duže. "Recimo, još dve godine", rekao je on. Momoi, koji kaže da uživa u knjigama a naročito kineskoj poeziji, ima petoro dece i živi u staračkom domu u Tokiju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA