Najnovije

(FOTO) Opština u Bosni i Hercegovini dodeljuje nagrade za podršku Ratku Mladiću

KALINOVIK - Opština Kalinovik dodelila je ove godine plaketu novinarki i piscu LJiljani Bulatović za "hrabrost i istrajnost u borbi za istinu o stradanju srpskog naroda i istinu o časnom srpskom generalu Ratku Mladiću". Nagrada je Bulatovićki dodeljena 20. jula tokom manifestacije "Dani koševine - Gvozno 2014".  
LJiljana Bulatović (Foto: Pravda)

LJiljana Bulatović (Foto: Pravda)

LJiljana Bulatović kaže za Pravdu da joj je ova nagrada izuzetno draga, a da je i sama manifestacija "Dani koševine" organizovana na zahtev generala Mladića. - Tokom rata tu se nalazila farma krava od koje se prehranjivala vojska i narod. Vojnici su išli da kose travu i skupljaju seno. General Mladić je predložio da se organizuje ova manifestacija kako bi se narod sećao tog vremena - objasnila je LJiljana Bulatović koja kaže da je izuzetno ponosna što je dobila ovakvu plaketu.
Pročitajte još: Kosovski božuri će predstaviti u Peterburgu mjuzikl o borbi protiv fašizma
Kalinovik je opština u Republici Srpskoj u kojoj se nalazi selo Božanovići, rodno mesto generala Ratka Mladića. Iako u drugom etintetu Bosne i Hercegovine generala smatraju za ratnog zločinca u Republici Srpskoj se trude da se čuje puna istina o njegovoj ulozi tokom rata. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA