Najnovije

Košarkaši Srbije protiv Brazila za polufinale SP

MADRID -Košarkaška reprezentacija Srbije igraće danas meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Španiji protiv selekcije Brazila.
Foto: Košarkaški savez Srbije

Foto: Košarkaški savez Srbije

Utakmica u Madridu počinje u 18.00. U drugom današnjem četvrtfinalu sastaju se Španija i Francuska. Selektor Aleksandar Đorđević istakao je da je najveći kvalitet njegovog tima zajedništvo i želja za uspehom. Posle promenljivih partija u prvoj fazi takmičenja, Đorđevićevi izabranici su "pregazili" Grčku u osmini finala i najavili da imaju velike ambicije koje čak uključuju i borbu za medalje u Španiji. "Želimo da odigramo dobro i zabeležimo još jednu pobedu. Imamo pravo da verujemo u to. Ova ekipa je pokazala kako se to radi i ima veliko zajedništvo. Ne mora svako da pruži najviše, već svako da pokaže najmanje moguće potrebno za polufinale", rekao je Đorđević pred izuzetno značajnu utakmicu. Srbija i Brazil već su igrali u prvoj fazi takmičenja i "karioke" su u tom meču slavile sa 81:73. Đorđević je istakao da Srbija poštuje svakog rivala, ali da ga se ne plaši. On je naveo i da je Brazil veoma kvalitetna selekcija sa dobrim trenerom Rubenom Manjanom. "Očekujem da će današnja utakmica biti drugačija u odnosu na prvu fazu. Važno je da im fizički odgovorimo, da zaustavimo centre i ne dozvolimo da nas iznenade, kao što je to bio slučaj sa Markinjosom u prvom meču", naveo je selektor Srbije.
Pročitajte još:Odbojkaši protiv Italije kreću drugu fazu SPAmeri napunili koš Slovenaca – 119:76
Ukoliko se plasira u polufinale, reprezentacija Srbije ponoviće rezultat od pre četiri godine sa šampionata u Turskoj. Pobednik će u polufinalu Mundobasketa igrati sa boljim iz meča Francuska - Španija, koje se sastaju od 22 sata. Plasman u polufinale u utorak su obezbedile reprezentacije SAD i Litvanije savladavši Sloveniju, odnosno Tursku. Izvor: Tanjug, RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA