Pročitajte još:Torta za zaljubljeneĆuftice u jogurt-sosuPriprema: Izmiksirajte margarin i šećer u penastu smesu. Dodavajte jedno po jedno jaje uz miksiranje, pa dodajte mleko.Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodajte smesi.Pecite 20 – 25 minuta na 180 stepeni. Karamelizujte šećer pa ga zalijte mlekom i ostavite dok sve ne otopi na laganoj vatri. Mleko, puter, šećer i griz stavite na vatru i mešajte neprekidno dok se ne zgusne. Dodati kokos i dobro izmešati sve. Ostaviti nekoliko minuta da odstoji pa preliti preko toplog biskvita koji ste ostavili u kalupu u kojem se pekao. Krem je gust ali ga možete nožem razvući. Ostavite kolač 30 minuta da odstoji u frižideru.Čokoladu pomešanu sa slatkom pavlakom stavite na paru da se otopi.Kada se otopi i sjedini izvadite kolač iz frižidera pa ga prelijte čokoladom.Kada se glazura stvrdne secite pravougaone komade. Tek kada isečete komade onda ide šaranje belom čokoladom.Poslažite komade na rešetku, otopite belu čokoladu ( 50gr ) sa 3 kašike slatke pavlake pa išarajte svaki kolač posebno. Izvor: domacirecepti.net
BRANKO VELJKOVIĆ: Kako nastaju generali
Piše: Branko Veljković