Najnovije

DOLAZE DA BUDU UNIŠTENI: Drugi dan masovnog istrebljivanja terorista u Deir Ez Zoru! (VIDEO)

Najveći broj pripadnika Islamske države koji su se povukli sa velikih teritorija koje teroristička organizacija gubi tokom prethodnih meseci, sjatio se u Deir Ez Zor, gde izvode sve masovnije napade.

Deir Ez Zor (Foto: JuTjub, Pravda)

Borbe u pokrajinskoj prestonici na krajnjem istoku Sirije traju danonoćno već više od dva dana. Iako teroristi Islamske države naviru u velikom broju, branioci Deir Ez Zora koji su uspevali da odolevaju i u daleko težim vremenima, dočekuju ih potpuno sremni i sa minimalnim gubicima brane neosvojive delove grada i avio-bazu na njegovom južnom obodu. Istovremeno, sirijska artiljerija i avijacija zadaju smrtonosne udarce teroristima. Sirijska avijacija je locirala i bombardovala tri komnadna centra terorističke organizacije koji su se nalazili u gradu Al Marija, istočno od vojnog aerodroma Deir Ez Zor. Kako navode sirijski vojni izvori, sva tri komandna centra su uništena, zajedno sa kompletnim osobljem i infrastrukturom. Pometnja u redovima terorista nastala ovim pogotkom, sprečila je bilo kakav organizovan napad na prve linije fronta, koje nisu imale problema da počiste svakog teroristu koji im se pojavio na nišanu.
Na zapadnoj strani avio-baze sirijski avioni u potpunosti su uništili kolonu od sedam naoružanih pikapova, koji su se uputili prema prvoj liniji fronta, a potvrđeno je ubistvo svih terorista koji su se u vozilima nalazili. Više o jučerašnjoj herojskoj odbrani tokom prvog dana ofanzive, tokom koje je ubijeno 60 terorista koji su krenuli u juriš, možete da saznate OVDE. Ruska avijacija danas je dostavila oko 20 tona pomoći za opkoljeni grad. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA