Najnovije

"Vukovi" zadovoljni Raduljicom

Miroslav Raduljica je sa 4 poena i 2 skoka za devet minuta debitovao za "vukove" praktično bez treninga sa novim saigračima, u porazu Minesote od Milvokija (98:84).
Miroslav Raduljica (Foto: JuTjub printskrin)

Miroslav Raduljica (Foto: JuTjub printskrin)

"Miroslav ima prilično brze noge za momka te visine. Danas je zaista teško naći kvalitetne visoke igrače", rekao je trener Timbervulvsa Flip Saunders, objasnivši zašto je srpski centar, koga su "vukovi" jurili još od polovine decembra, potpisao samo desetodnevni ugovor. Minesota je prvo planirala da ga angažuje do kraja sezone. Ali naš centar je doputovao u Mineapolis sa rovitim zglobom, povređenim dok je igrao u Kini, koji tamo nije adekvatno zdravstveno treniran, pa je uprava odlučila da ga angažuje na deset dana. Ako bude sve u redu, sledi potpis do kraja sezone. Američkim medijima, inače nije promakla činjenica da naš centar, posle tri godine, opet sarađuje sa Nikolom Pekovićem, s kojim je igrao u Partizanu. Takođe, primetili su da je stigao još jedan bradonja. Čak je veteran Mo Vilijams u jednom trenutku, misleći od Miroslava da je Nikola, propustio da se upozna s njim. "Možda ću obrijati bradu da me ljudi ne bi mešali sa Nikolom", šaljivo je rekao Raduljica, dok je Peković, u šaljivom tonu dodao da mu nije jasno kako su uspeli da ih pomešaju: "Lepši sam od njega", rekao je. Trener Saunders ističe da je prijateljstvo dva centra sa Balkana bilo samo još jedan "plus" da klub angažuje Miroslava. "NJihovo prijateljstvo će biti od pomoći obojici, ali i našem timu. Nikola može da objasni Miroslavu kako pokušavamo da uradimo neke stvari. Nema dileme da će saznanje da imate pored sebe nekoga koga dobro znate, s koim možete da odete na večeru, zadržati pozitivan stav", kaže Saunders. Dolaskom Raduljice, Minesota je duplirala broj centara, jer uz našeg reprezentativca na "petici" igra i Gorđi Dijeng. Sa oporavkom Pekovića, za koga je Saunders najavio da bi mogao, po potpunom oporavku zgloba da odigra jednu, dve utakmice u NBDL, kako bi uhvatio takmičarski ritam, došlo bi do određenih taktičkih promena. "Donedavno smo bili samo s jednim centrom, Dijengom, zbog čega smo angažovali Raduljicu. Kada se Peković oporavi, opet će biti mesta za svu trojicu, jer ćemo pokušati sa Dijengom na četvorci", kaže Saunders.
Pročitajte još:Ruski plivač Arkadij Vjatčanin: Želim da nastupam za SrbijuRadnički potopio prvaka Evrope!Prosinečki tužio Crvenu zvezdu
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA