Najnovije

Ukrajinci nakon proevropskih promena hranu plaćaju 55,5 odsto skuplje nego 2013. godine

KIJEV- Srednjestatistički troškovi ruske porodice na osnovne prehrambene proizvode prema rezultatima 2013. godine pali su na 27,7% sa 30,3% imajući u vidu ukupne troškove prethodne godine, a ukrajinski su porasli do 55,5% sa 50,2% pokazuje rejting država Evrope po udelu troškova porodice na osnovne prehrambene proizvode u odnosu na mesečna primanja, koje je pri
Ukrajina u problemu (Foto:free-picture.net)

Ukrajina u problemu (Foto:free-picture.net)

"Sledeće godine, imajući u vidu složenu ekonomsku situaciju u Rusiji, verovatno, daljeg postupnog pada cena prehrambenih proizvoda neće biti", kaže se u istrživanju. Rusija se u rejtingu od 40 država, nalazi na 28.mestu, popevši se za jednu poziciju na lestvici.

Drugu godinu za redom, na vrhu rejtinga se nalazi Luksemburg sa ukupnim udelom troškova za prehrambene proizvode u visini od 8,6%. Ovaj rejting zatvara pozicija Ukrajine, gde prema statističkim podacima prosečna porodica potroši na hranu 55,5% od svog mesečnog dohotka. „Ovde je neophodno dodati da dati podaci u vezi sa Ukrajinom odražavaju situaciju sa početka godine 2014.godine, a sada je situacija možda još i katastrofalnija“- primećuje stručnjak RIA Rejtinga.

Pročitajte još:Tehnološka superiornost: Evropska kosmička agencija koristi ruske rakete „Rokot“Rusija premešta vojsku ka Zapadu: Armija dobija borbene helikoptere Mi-8MTV-5

Na duvan i alkohol manje od svih troše u Švedskoj, na Kipru i u Luksemburgu. U Rusiji na ove proizvode odlazi u proseku 2,6% porodičnog budžeta. Najviše od svih u Rumuniji, Srbiji i Grčkoj.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA