Najnovije

KOČNICA: Grčka i Austrija traže preispitivanje odnosa EU prema Rusiji

BRISEL - U Briselu je danas održan sastanak ministara inostraih poslova EU. Glavna tema je, naravno bila Rusija i situacija u Ukrajini. Neki od diplomata su "iskočili" iz uobičajene spoljnopolitičke retorike Unije i dali svoje viđenje situacije.
Ilustracija: criticatac.ro

Ilustracija: criticatac.ro

"Politika Brisela u odnosima s RF se rešava van granica institucija EU i bazira se na interesima pojedinih zemalja. Ovakva strategija treba da bude promenjena", izjavio je ministar inostranih poslova Grčke Nikos Kocias u intervjuu za francuski list L'umanite. "Mi ne želimo da se politika EU bazira na interesima zemalja koje istorijski imaju previše emocionalne odnose s Rusijom", istakao je Nikos Kocias. "Evropska unija treba da razmisli o novoj strategiji", dodao je on.
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, po dolasku na Savet ministara inostranih poslova EU u Brisel, izjavio je da se vrlo skeptički odnosi prema uvođenju novih ekonomskih sankcija protiv ljudi koji snose odgovornost za dešavanja na istoku Ukrajine.

On je takođe postavio pitanje humanitarne pomoći EU izbeglicama sa istoka Ukrajine i reformi koje bi Ukrajina mogla da preduzme radi pomaka ka miru.

Pročitajte još:KOJA JE NJEGOVA IGRA: Posle razgovora sa Ciprasom, Šulc tvrdi da Grčka neće skretati sa putaMoskva poziva BiH da odustane od isporuke municije KijevuGorbačov: Amerika tone, za sobom želi da povuče i Rusiju
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA