Najnovije

Šešelj ujedinio crnogorske radikale

PODGORICA - Srpska radikalna stranka i Stranka srpskih radikala će ubuduće delovati ujedinjeno. Na sastanku funkcionera i članova radikala iz Crne Gore, koji je 27. januara održan u Prijepolju, objedinjene su te dve političke stranke u Srpsku radikalnu stranku (SRS) u Crnoj Gori.
Šešelj ujedinio crnogorske radikale (Foto: SRS)

Šešelj ujedinio crnogorske radikale (Foto: SRS)

Sastanak je, kako su saopštili iz SRS, organizovan na incijativu i uz prisustvo Vojislava Šešelja. "Tokom sastanka postignut je jedinstven stav o zajedničkom delovanju srpskih radikala u Crnoj Gori i vraćeno je izvorno ime matične partije - Srpska radikalna stranka. Ubuduće ćemo delovati jedinstveno. Povratak našeg predsednika Šešelja nas je ujedinio, a SRS-u u Crnoj Gori predstoji period preporoda i prosperiteta", navodi se u saopštenju SRS-a u Crnoj Gori. Radikali su, kako kažu, u Crnoj Gori imali veliki broj članova kao i poslanika, kako u državnom parlamentu tako i na lokalnom nivou. “Među našim istaknutim članovima 90-ih godina bili su tada mladi ljudi, a neki od njih su danas čak i ministri u Vladi Mila Đukanovića. Na te ljude ne računamo, niti na one koji su svojevremeno mandate radikala dali drugim strankama", navodi se u saopštenju. Iz crnogorskog SRS-a ističu da će "nastaviti političku borbu za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i učiniti sve da svojim političkim delovanjem pomognu opstanaku srpskog naroda i identiteta u Crnoj Gori". Glavni cilj im je, kako navode, ponovni ulazak u crnogorski parlament. "Srbi u Crnoj Gori treba zajednički da deluju, a sve u cilju rušenja mafijaškog i izdajničkog režima Mila Đukanovića, koji svih ovih godina svoju vladavinu zasniva i održava na podelama naroda i antisrpskoj politici", poručuju iz SRS-a. Na sastanku u Prijepolju formirano je koordinaciono telo od 15 članova, čije aktivnosti će, kažu u SRS, biti usmerene na "oporavak svih opštinskih odbora i izbor novog rukovodstva stranke".
Pročitajte još:(VIDEO) Šešelj i Baburin u Prijepolju(VIDEO) Šta je vladika Filaret rekao Šešelju!?Novinari u Prištini anketirali Albance šta bi pitali Šešelja: Evo njihovih odgovora (VIDEO)
Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA