Najnovije

Postignut sporazum advokata i Ministarstva pravde

BEOGRAD - Stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije (AKS) danas su dogovorili izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona, što je jedan od zahteva srpske advokature za prekid protesta koji je započela 17. septembra prošle godine.
Pravda (Foto: freekiev.com)

Pravda (Foto: freekiev.com)

Članovi stručnih timova su, nakon sastanka koji je trajao tri sata, potpisali sporazum o izmenama spornih propisa koji će u subotu razmatrati Upravni odbor AKS. Sporazum predviđa da stručni tim predloži organima AKS da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu Srbije na usvajanje. Odluku o tome da li se nastavlja ili prekida obustava rada doneće Skupština AKS koju će zakazati UO AKS u subotu. Srpski parlament bi mogao da zaseda u drugoj polovini januara i to vanredno, poshto mu Vlada dostavi predlog izmena i dopuna zakona. Član stručnog tima AKS Jasmina Milutinović rekla je da bi advokati mogli da počnu da rade najranije 18. januara ali da će o tome odlučiti Skupština AKS. Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović rekao je da 'garantuje' da će predviđene izmene propisa biti u Parlamentu do kraja meseca i apelovao da se štrajk prekine i pre njihovog usvajanja. Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.
Pročitajte još:To se zove talenat: Pogledajte šta ovi momci rade sa pištoljima i puškama (VIDEO)Brigom za bolesnu baku oduševio je internet
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA