Najnovije

Vojni ekspert: Fijasko francuskih bezbednosnih službi

MOSKVA - Vojni ekspert Igor Holhov istakao je da su dešavanja u Francuskoj ovih dana pokazatelj nesposobnosti francuskih bezbednosno-informativnih agencija.
Igor Holhov, voni ekspert (Foto: LifeNews printskrin)

Igor Holhov, voni ekspert (Foto: LifeNews printskrin)

Prema njegovim rečima, glavni problem u Francuskoj leži u politici. "Činjenica da francuske snage bezbednosti za tri dana nisu uspele da uhvate teroriste koji se šetaju po njihovoj zemlji je apsolutna besmislica za napredne službe bezbednosti", rekao je Holhov."Policija u Francuskoj je fokusirana na obezbeđivanje udobne razonode građanima i turistima", rekao je Igor Hohlov, vojni ekspert. "Službe bezbednosti koje operišu na lokalnom nivou nikada nisu usmerene na borbu protiv terorizma. Izjava da policija želi da uhvati teroriste žive je samo pokušaj da se spase čast uniforme. Evo, treći dan se gangsteri sa oružjem vozikaju po zemlji, aerodrom je zatvoren, a zemlja je realno u vanrednom stanju, i to takvom da se može uporediti sa periodom Hitlerove invazije".Prema Holhovu, u Francuskoj postoji nekoliko velikih problema, a glavni je kontraobaveštajna služba."Kontraobaveštajci apsolutno nisu učestvovali u praćenju", nastavio je ekspert. "Oni jednostavno moraju da prate potencijalno opasne ljude. U Americi su braća Kuaši bili poznati službama bezbednosti.Drugi problem - mnogi migranti ne mogu da se uklope u francusko društvo.Dovoljno je da se odvezete nekoliko kilometara od Pariza pa da vidite kako ulicama šeta veliki broj talibana koji očigledno nisu socijalizovani.Ovo je veoma plodno tlo za uzgoj radikalnih ideja", kaže Holhov.Ekspert je primetio da je neophodno razumeti kako da radi Al Kaida: ljudi u njoj se uglavnom ne poznaju. To je razgranata struktura. Oni prvo putem multimedija promovišu svoje ideje, a onda se vrši odabir najaktivnijih članova koji se zatim šalju na obuku."Očigledno je da su braća Kuaši imala veoma dobar taktički trening, dok francuska policija deluje kao da nema nikakav plan. Setite se napada na Grozni. Ta grupacija je odmah blokirana i uništena. U Francuskoj postoji političko-birokratski problem - deluje kao da nisu zainteresovani da učine mnogo šta više, osim da etiketiraju "terorizam" kao problem, i da učvrste takav stav u javnom mnenju", zaključio je Holhov.
Pročitajte još:Vals: Francuskoj neophodne nove mere u borbi protiv terorizmaDa li to počinje građanski rat u Francuskoj: Napadač drži taoce u supermarketuGledajte poteru uživo: Braća Kuaši drže taoce, tužilaštvo negira da ima mrtvih
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA