Najnovije

SRPSKI GUSLAR O PUTINU: Ovu bitku da dobiješ i krvnike da pobiješ (VIDEO)

MOSKVA - "...Ali ima jedna zemlja, što krvniku ne da mira, dobro su je zapamtili, u srce ih samo dira. Rusija se ona zove, oklen žarko sunce grije, od uvek je polomila te neljudske tiranije", peva srpski guslar Radovan Šojić o Ruskoj Federaciji i predsedniku Vladimiru Putinu. NJegovu pesmu, koja bi se mogla nazvati i guslarskom geopolitičkom analizom, na jutjubu je poslušalo već 13.000 ljudi.
Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru printskrin)

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru printskrin)

Srpski guslar na početku objašnjava svetske istorijske događaje od naseljavanja Amerike i genocida nad indijancima, preko svetskih ratova i najvnovijeg sukoba u Ukrajini. "Sve je isto kao prije, istu krvnih knjigu piše, Rusija se mora razbit, na država što je više. Razbojnici danas hoće da Rusiju opljačkaju, pljačkali su svjet i prije, setite se Vizantije. Da robovi Rusi budi, kao crnci iz Afrike, prokleto vi  seme bilo, tvorci slavne Amerike", poručuje Šojić u svom guslarskom remek delu. "Neće dobit Ukrajinu, to je Ruska zemlja stara, ko Kosovo srpsko što je, od Nemanje i Lazara. I Srbi se naseliše, u Donjecku i Odesi, nisu dali veru svoju, niti krsta od tri Srpska", podseća guslar na srpske iseljenike u današnju Novorusiju. U spot je ubačen čak i kraći deo audio snimka predavanja Vojislava Šešelja o istoriji Ukrajine. Šojić u svom delu spominje i bombardovanje Srbije 1999. godine, izdaju srpskih generala i isporučivanje Hagu, kritikuje sadašnju Vladu koja dovodi Tonija Blera u Srbiju i sarađuje sa NATO i EU, objašnjava sukobe unutar SPC. Tada dolazi momenat kada se pojavljuje, po srpskom guslaru, spasitelj čovečanstva. "Čujte braćo pravoslavna, sad nemojte popuštati i pred Bogom velikijem svoje ime obrukati. Gazte Papu, gazte Blera, pušti sramnu Ameriku, Britaniju i NJemačku - fašističku politiku. Sada Rusija majka rodi slavnog sina i plemića, Vladimir mu Putin ime, ko Srbima Obilića. Sin je Petra Velikoga, a brat slavnog Kutuzova, s Putinom se danas piše istorija svjetska nova. Vladimire mili brate svijet danas gleda na te, ovu bitku da dobiješ i krvnike da pobiješ. Ti jedini danas možeš, zastaviti Ameriku, Britaniju i NJemačku - NATO bande politiku - gusla Šojić i eva iz svog glasa. Osim što hvali Putina, guslar kritikuje sadašnju Vladu Srbije. "Nije Putin kao Srbi što Kosovo srpsko daju, Lazarevu svetu zemlju sada krčme i prodaju. Velika se Albanija pred očima srpskim stvara, sa čime će srpska Vlada pred Miloša i Lazara", poručuje Šojić. Ništa nije bolje prošla ni Vlada u Crnoj Gori. "... Vladimire mili brate i Srbi su svi uza te", poručuje guslar Putinu. "Mi s rusijom bratskom  danas svi volimo izginuti no krvavu NATO ruku ko Branković poljubiti. Uzalud se danas trude uniju nam neku nude, mi volimo ruskog brata, a ne laži i dželata. I Rusija i Srbija to je jedna familija, vječno ćemo braća biti, ne mogu nas rastaviti", zaključuje srpski guslar Radovan Šojić. Autori spota pesmu su i titlovali na ruski tako da je može razumeti onaj kome je posvećena.
Pročitajte još:RUSKI OFICIRI PORUČILI: U Siriji ostajemo do kraja! (VIDEO)OVI HOĆE DA RATUJU SA RUSIMA: Pogledajte NATO debakl na plažama Portugala (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA