Najnovije

VUČIĆ UPOZORIO IZ MOSKVE: Neki mnogo rade na destabilizaciji Zapadnog Balkana!

MOSKVA - Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, a na marginama biznis foruma poručio je da je očigledno da neko ulaže mnogo napora u destabilizaciju odnosa na Zapadnom Balkanu. Međutim, dodaje, Vlada Srbije čini sve i uspeva da očuva mir i stabilnost u našoj zemlji.
Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Premijer je, otvarajući Poslovni forum predstavnika više stotina srpskih i ruskih kompanija, podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati politika vlade Srbije, koja neće menjati politički i ekonomski odnos prema toj zemlji. Vučić je istakao da je današnji biznis forum pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje i poručio da je to odlična mogućnost da se preduzetnici upoznaju s poslovnim mogućnostima u obe zemlje. Vučić je podsetio da Srbija i Rusija imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i da je to dobar temelj za jačanje ekonomskih veza. "Naša vlada želi da podrži tu saradnju. Oko 1.000 kompanija u ruskom ili delimično ruskom vlasništvu već posluje u Srbiji u različitim granama i to je potvrda trajnosti naših ekonomoskih veza", rekao je Vučić. Premijer je naglasio da je Rusija jedna od tri najvažnija spoljnotrgovinska partnera Srbije i poručio da vlada daje podršku investitorima i kompanijama koji žele da posluju u našoj zemlji. "Za nas je važno da vidimo kako možemo da privučemo više ruskih investitora ali i da obezbedimo više srpskih investitora na ruskom tržištu", rekao je Vučić. Srbija se na najnovijoj Duing biznis (Doing Business) listi Svetske banke Srbija danas nalazi na 59. mestu, što je napredak za 32 mesta u odnosu na prošlu godinu i pokazatelj da Srbija pruža ozbiljan i siguran poslovni ambijent, precizirao je. Predsednik srpske vlade je podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije uvela ekonomske sankcije Rusiji i poručio da će to ostati njena politika vlade Srbije koja neće menjati svoj politički i ekonomski odnos prema toj zemlji. Vučić je dodao da se Srbija ne plaši teškog rada već nestabilnosti koja može da dođe spolja, iz regiona i na druge načine i ukazao na situaciju u Crnoj Gori, Makedoniji i u Prištini. "U takvom okruženju Srbija je veoma stabilna", naglasio je Vučić. On je dodao da je našoj zemlji veoma važno da razvije odnose u oblasti turizma i da će Srbija morati da uloži mnogo više kad je reč o obnovi banja. Prema njegovim rečima, za Srbiju je važan zajednički nastup sa Rusijom na trećim tržištima zbog čega je, kako je rekao, Srbija došla s ponudama za rusku namensku industriju. "Po tom pitanju smo mali u odnosu na Rusku federaciju, ali tako i jedni i drugi možemo da ostvarimo još bolje rezultate. Brojčano smo mala zemlja, ali moramo da štitimo svoj suverenitet i teritorijalni integritet. Ako neko u okruženju nabavlja lansirne rampe za balističke rakete, Srbija mora da ima rešenje", rekao je Vučić.
Pročitajte još:A SADA I ZVANIČNO: Devenport priznao da EU više nije statusno neutralna naspram KosovaKif: Srbija da uskladi spoljnu politiku sa EUJAVLJA SE PREPREKA: Ima li Srbija para za rusko oružje?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA